Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ο άνθρωπος των τελικών

Ο άνθρωπος των τελικών

ukic tsakaleris kipello

ukic-tsakaleris-kipello

Ηράκλειο, αποστολή
kogasΜέχρι τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έμοιαζε “εξαφανισμένος” από την αγωνιστική πραγματικότητα του Παναθηναϊκού με δεδομένο ότι δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να μετατραπεί από “ελευθέρας βοσκής” σε “σκεπτόμενο” παίκτη.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, “γύρισε τον διακόπτη”, αναδείχθηκε MVP του τελικού στο Ελληνικό και άρχισε να “ανεβάζει στροφές” διαρκώς, με αποκορύφωμα τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τη φετινή σεζόν το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στους αχιλλείους δεν του επιτρέπει να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα. Καλά καλά δεν κάνει προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να μην επιβαρύνει την κατάστασή του. Έτσι, δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει το “τριφύλλι” όσο θα ήθελε.

Για δεύτερη σερί χρονιά, πάντως, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος συνδυάζεται με την καλύτερη εμφάνισή του (στο πρώτο μισό της χρονιάς) αφού χθες το βράδυ ο Κροάτης γκαρντ ήταν ουσιαστικός για την ομάδα του.

Μπορεί όσον αφορά το σκοράρισμα να μην έκανε κάτι εντυπωσιακό (6 πόντοι με 3/3 δίποντα και 0/1 τρίποντα), αλλά στο κομμάτι της δημιουργίας ήταν εξαιρετικός έχοντας 7 ασίστ.

Τελικώς, αποδεικνύεται πως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς θέλει… τον τελικό του για να παίξει καλά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…