Κεντρική Basket League Αγώνες ΟΣΦΠ – Κολοσσός 77-68

ΟΣΦΠ – Κολοσσός 77-68

christodoulou kolossos

christodoulou-kolossos

Σε αγώνες χαμηλής πρόκλησης, χαμηλού ενδιαφέροντος, δεν μπορεί κανείς να περιμένει υψηλό θέαμα και ανταγωνισμό. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο… ρελαντί τον Κολοσσό (77-68), ο οποίος στάθηκε με αξιώσεις στα πρώτα οκτώ λεπτά και μετά απλά ακολουθούσε, χωρίς να χάσει επαφή, αλλά και χωρίς να απειλήσει.

Το παιχνίδι θα περνούσε στην ιστορία και θα το ξεχνούσαμε πριν αλλάξει η μέρα, αν δεν υπήρχε η πρώτη (και πολλά υποσχόμενη) παρουσία του Ανδρέα Χριστοδούλου, αλλά και η πολύ μεστή και ουσιαστική εμφάνιση (πρώτη όχι ως παρουσία, αλλά ως… έντονη παρουσία του Γιάννη Παπαπέτρου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον ξεκίνησε κι ο νεαρός Παπαπέτρου τον δικαίωσε απόλυτα, δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός δικαίως δαπάνησε χρήματα για την απόκτησή του. Βεβαίως, δεν είναι σημείο αναφοράς ο Κολοσσός, αλλά δεν περιμένει κανείς από ένα νεαρό παιδί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει σήμερα την Μπαρτσελόνα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε άμυνα χώρου στο μεγαλύτερο διάστημα, θέλοντας να κόψει τις διεισδύσεις του Βασίλη Σπανούλη, όμως ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εύστοχος από μακριά κι έτσι… πήγε χαμένο το κόλπο. Αν συνυπολογίσουμε τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και τα γρήγορα φάουλ των ψηλών, καταλήγουμε ότι μάλλον δεν βοήθησε ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη άμυνα.

Ο Κολοσσός προηγήθηκε με 7-10 και 10-16, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 11-0 κι έβαλε βάσεις νίκης. Το 28-24 έγινε 33-24 με το πρώτο καλάθι του Χριστοδούλου, το ημίχρονο έληξε 39-30, για να πάρει μεγαλύτερη διαφορά (55-38) ο Ολυμπιακός, που είχε και τον Βασίλη Καββαδά σε καλή μέρα.

Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν παθητική άμυνα δεν μπορούσαν να αλλάξουν τον ρυθμό και έμειναν σε κάποιες καλές ενέργειες του Νώντα Παπαντωνίου, αλλά και τη δραστηριότητα του Σμιθ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-30, 60-45, 77-68.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 11 (1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 11 (1), Παπαπέτρου 12 (3), Σλούκας 2, Κόλινς 4, Σίμονς 7, Χριστοδούλου 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 4, Κατσίβελης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Πρίφτης): Παπαντωνίου 10, Τσαρ 7 (1), Γεωργαλής, Κόμματος 7 (1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 8, Τσάμης 4, Όσμπι 6, Νάτζφεϊ 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …