Κεντρική Διεθνή “Λύγισε” στη Χάγκεν η Άλμπα

“Λύγισε” στη Χάγκεν η Άλμπα

hagen alba

hagen-alba

Τη δέκατη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα Γερμανίας πήρε η Χάγκεν η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και “λύγισε” την Άλμπα Βερολίνου με 81-75 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ήταν η πέμπτη ήττα για τους Βερολινέζους. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 29-22 και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να εγείρουν αξιώσεις για το διπλό. Η Χάγκεν που ήταν μπροστά με 38-30 στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία, αφού οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν και προηγήθηκαν με 53-52 στο 30’.

Εντέλει οι γηπεδούχοι χαμογέλασαν στο φινάλε έχοντας ποσοστό 56% (9/16) στα τρίποντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Άλμπα κυριάρχησα στα ριμπάουντ (43 έναντι 33) αλλά χωρίς αντίκρισμα…

Ο Λάρι Γκόρντον με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές την ώρα που ο Ντέιβιντ Μπελ πρόσθεσε 22 πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Κλίφορντ Χάμοντς είχε 24 πόντους και ο Ντέιβιντ Λόγκαν σημείωσε 18 πόντους.

“Άλωσε” τη Φρανκφούρτη η Μίτελντοϊτσερ

Στο 10-11 ανέβηκε η Μίτελντοϊτσερ η οποία “άλωσε” τη Φρανκφούρτη και έριξε στο… καναβάτσο την τοπική ομάδα με 66-64. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 17-13 επέστρεψαν από το -2 (51-49) της τρίτης περιόδου και “έκλεψαν” το ροζ φύλλο. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά στο τέλος “αυτοκτόνησαν”. Ο Άντζελο Καλοϊάρο με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους που έπεσαν στο 9-11 (έχουν έναν αγώνα λιγότερο) δεν έφτανε ο Γιοχάνες Βόιτμαν (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Εύκολα η Όλντενμπουργκ, διπλό για Τρίερ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Όλντενμπουργκ ήταν καταιγιστική, συνέτριψε εντός έδρας τη Μπραουνσβάιγκ με 95-70 και ανέβηκε στο 15-6. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ο Ρίκι Πάουλντινγκ, ο Νεμάνια Αλεκσάντροφ και ο Τζούλιους Τζένκινς πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος για τους γηπεδούχους. Στην αντίπερα όχθη ο Ιμμάνουελ Μακιλρόι έβαλε 14 πόντους.

Στο 8-13 έφτασε το ρεκόρ της Τρίερ η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ράστα (92-83). Οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όπου πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 49-37 και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 46-43 του πρώτου μέρους. Ο Αντρέας Σέιφερθ με 22 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους γηπεδούχους ο Γουίλιαμ Κονρόι είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Νίκες για Βούρζμπουργκ, Λούντβιγκσμπουργκ

Την έκτη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Βούρζμπουργκ η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Άρτλαντ με 78-70 χάρη στο πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε (επιμέρους σκορ 29-20). Κορυφαίος ήταν ο Μαρσέλους Σόμερβιλ με 17 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν την όγδοη ήττα τους ξεχώρισε ο Αντόνιο Γκρέιβς με 16 πόντους.

Τέλος το δωδέκατο ροζ φύλλο κατέκτησε η Λούντβιγκσμπουργκ η οποία δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Μπέιροϊτ εντός έδρας με 71-61. Ο Κίτον Γκραντ (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους που είχαν την πρωτοπορία σε όλο το ματς την ώρα που από τους φιλοξενούμενους δεν ήταν αρκετός ο Κέβιν Χάμιλτον (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Φρανκφούρτη – Μίτελντοϊτσερ 64-66
Βούρζμπουργκ – Άρτλαντ 78-70
Λούντβιγκσμπουργκ – Μπέιροϊτ 71-61
Όλντενμπουργκ – Μπραουνσβάιγκ 95-70
Ράστα – Τρίερ 83-92
Χάγκεν – Άλμπα Βερολίνου 81-75
Μπρεμερχάβεν – Ουλμ (16/2)
Τούμπιγκεν – Μπάμπεργκ (16/2)
Μπάγερν Μονάχου – Βόννη (16/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…