Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Και “λύση Γιαννάκη”

Και “λύση Γιαννάκη”

giannakis limoges

giannakis-limoges

Συζητούσαμε πριν από ημέρες με τον Γιώργο (Κογκαλίδη). Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα. Δεν γράφουμε την ιδιαίτερη κουβέντα με τον Γιώργο για επίδειξη. Ούτε για να κομίσουμε “γλαύκας εν Αθήναις”. Η φημολογία ήταν έντονη, άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες. Η “είδηση” γράφτηκε και σε μερίδα του Τύπου. Εμείς απλώς είχαμε “συλλέξει” κάποιες διάσπαρτες πληροφορίες, οι οποίες δεν συνιστούσαν, ωστόσο, ούτε καν “αποχρώσες ενδείξεις”.

Η Εθνική ομάδα θα πάει τελικά στο Παγκόσμιο, μετά την εξασφάλιση της wild card από την FIBA. Πρόδηλο είναι πλέον ότι η προπονητολογία θα βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες στην ημερήσια διάταξη. Η λύση Γιαννάκη, ο οποίος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Κίνας ίσως “πέσει” στο τραπέζι των συζητήσεων. Η επιλογή ενός Έλληνα προπονητή, μετά το αποτυχημένο πείραμα Τρινκιέρι φαίνεται, ότι αποτελεί μονόδρομο. Μια τάση εντός των τειχών της ΕΟΚ θέλει τον Φώτη Κατσικάρη. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που “χρεώνεται” και την επιλογή του Ιταλού συνηθίζει να εκπλήσσει. Είναι δεδομένο ότι θα σταθμίσει πιο σοβαρά από ποτέ όλα τα ενδεχόμενα πριν ν’ αποφασίσει για τον διάδοχο Τρινκιέρι, ο οποίος θα οδηγήσει την Εθνική στα γήπεδα της Ισπανίας.

Το “pamesports.gr” έγραψε σήμερα: “Ο Γιαννάκης πέρα από ρέκορντμαν συμμετοχών (351) ως παίκτης με την φανέλα της «επίσημης αγαπημένης», είναι ο προπονητής, που την οδήγησε στην κατάκτηση του δεύτερου τίτλου Ευρωμπάσκετ το 2005 και στην δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006. Συνεπώς είναι η πιο σίγουρη λύση για τον πάγκο της Εθνικής, την οποία γνωρίζει σαν την τσέπη του!

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσει η επιστροφή του «Δράκου» στην «επίσημη αγαπημένη» είναι να απεμπλακεί σύντομα από την Εθνική Κίνας – η Ομοσπονδία της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου δεν θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία τους, αλλά υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών για δύο ακόμη χρόνια – και να αποκατασταθούν οι σχέσεις των Βασιλακόπουλου, Γιαννάκη, που είχαν διαταραχθεί μετά το τέλος της τελευταίας συνεργασίας τους το 2008, λόγω των ανάληψης από πλευράς του Νικαιώτη προπονητή της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…