Ευθύνη της ΚΕΔ

koromilas kostas ked

koromilas-kostas-ked

Ο Κώστας Κορομηλάς έδειξε το βίντεο με τα σφυρίγματα των ΑνδρικόπουλουΔιμπινούδηΚαλογερόπουλου στο πρόσφατο προστάζ. Όχι όλο, κάποιες χαρακτηριστικές φάσεις. Γιατί το έδειξε; Προφανώς επειδή οι τρεις διαιτητές είχαν σφυρίγματα από αυτά που όχι μόνο είναι λανθασμένα, αλλά πρέπει να αποφεύγονται από τους διαιτητές. Διαφορετικά, αν ήταν απλά… λαθάκια, δεν συνέτρεχαν λόγοι προβολής τους.

Ο Ηλίας Καφφές, πρόεδρος της ΟΔΚΕ, όχι μόνο ασχολήθηκε με το ζήτημα, αλλά φέρεται να είναι κι εκνευρισμένος από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι διαιτητές το παιχνίδι. Άλλωστε, το βίντεο που έχει ολοένα και αυξανόμενη θεαματικότητα, παραμένει στο youtube και… εκθέτει όχι μόνο τους συγκεκριμένους διαιτητές (πλέον), αλλά εκείνους που έχουν την ευθύνη για τον ορισμό τους, ήτοι την ΚΕΔ/ΕΟΚ και τα θεσμοθετημένα όργανα της διαιτησίας.

Οι τρεις διαιτητές δεν τιμωρήθηκαν. Όχι πως θα άλλαζε κάτι αν έμεναν μια αγωνιστική εκτός δράσης, αλλά φαίνεται πως οι υπεύθυνοι της ΚΕΔ/ΕΟΚ βρήκαν ενδιαφέροντα τα σφυρίγματα, μη ελεγχόμενους τους διαιτητές. Να υποθέσουμε πως τους… ζήτησαν να πάρουν αυτές τις αποφάσεις για να έχουν υλικό για το σεμινάριο; Υπερβολικό.

Όπως και να ‘χει, από τη στιγμή που η ΚΕΔ/ΕΟΚ επισήμως δεν διαπίστωσε το παραμικρό πρόβλημα στη διαιτησία του αγώνα της Αγίας Παρασκευής με τον Φιλαθλητικό, έχει ακέραιη την ευθύνη όχι μόνο για τα συγκεκριμένα σφυρίγματα, αλλά και για την όποια δυσπιστία ήθελε υπάρχει. Και για να αναλαμβάνουν την ευθύνη τα έμπειρα μέλη της, σημαίνει ότι έχουν πλήρη γνώση (αφού πλέον είδαν το βίντεο και όχι μόνο τα αποσπάσματα) και αντίληψη.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε. Όχι μόνο γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί το επιβάλλουν μηνύματα (δημόσια και ιδιωτικά) ανθρώπων του χώρου. Προπονητές, παίκτες, παράγοντες, όλοι κάτι έχουν να μας πουν. Ευθύνη (δική μας) η καταγραφή των απόψεων τους και η προώθησή τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…