Κεντρική Διεθνή Δεύτερος ο Σπανούλης

Δεύτερος ο Σπανούλης

spanoulis skopia

spanoulis-skopia

Συμπληρώθηκε η “τριάδα” των διακρίσεων για το ελληνικό μπάσκετ καθώς μετά την Άρτεμη Σπανού και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε από τη FIBA Europe ως δεύτερος στην αντίστοιχη ψηφοφορία για τον καλύτερο μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη την περσινή χρονιά.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” στην δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της Ευρωλίγκα ενώ ο ίδιος ανακηρύχθηκε για δεύτερη σερί φορά MVP του φάιναλ φορ. Συνολικά πέρσι ο ηγέτης των Πειραιωτών έδωσε το “παρών” σε 33 αγώνες για την Α1 έχοντας μέσο όρο 11,4 πόντους και 5,7 ασίστ και σε 31 ματς για την Ευρωλίγκα με μέσο όρο 14,7 πόντους και 5,5 ασίστ.

Επίσης ο Σπανούλης έπαιξε με την φανέλα της εθνικής Ελλάδος σε 6 αγώνες στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έχοντας μέσο όρο 16,7 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Ο Λαρισαίος γκαρντ συγκέντρωσε 15162 ψήφους από τους φιλάθλους και 356 ψήφους από τους ανθρώπους του μπάσκετ.

Καλύτερος παίκτης της χρονιάς αναδείχθηκε ο Τόνι Πάρκερ ο οποίος όντας ηγέτης της εθνικής Γαλλίας την… καθοδήγησε μέχρι και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Παράλληλα ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς που πήρε 24976 ψήφους από τους φιλάθλους και 987 ψήφους από τους ανθρώπους του μπάσκετ έφτασε με τα “Σπιρούνια” μέχρι και στους τελικούς του NBA όπου έχασε το πρωτάθλημα από τους Μαϊάμι Χιτ.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο κορυφαίος αμυντικός πέρσι στο ΝΒΑ, o άσος των Μέμφις Γκρίζλις, Μαρκ Γκασόλ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…