Κεντρική Διεθνή Το όνειρο συνεχίζεται

Το όνειρο συνεχίζεται

antetokunmpoo national

antetokunmpoo-national

Οι διακρίσεις δεν τελειώνουν για το ελληνικό μπάσκετ καθώς μετά την Άρτεμη Σπανού στην τρίτη θέση ως καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς ψηφίστηκε από τη FIBA Europe και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο “Κούνμπο” είδε τις μπασκετικές “μετοχές” του να εκτοξεύονται μέσα στο καλοκαίρι όπου από τα γήπεδα της Α2 βρέθηκε στο Νο15 του ντραφτ του NBA και στους Μιλγουόκι Μπακς. Την περσινή σεζόν ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ έπαιξε σε 26 αγώνες με την φανέλα του Φιλαθλητικού έχοντας μέσο όρο 9,5 πόντους και 5 ριμπάουντ ενώ έδωσε το “παρών” και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 με την εθνική ομάδα έχοντας μέσο όρο 8 πόντους και 7,6 ριμπάουντ σε 10 ματς.

Φέτος ο Έλληνας άσος έχει τραβήξει πάνω του τα “βλέμματα” στον “μαγικό κόσμο” αφού έχει παίξει προς το παρόν σε 44 αγώνες με τα “Ελάφια” έχοντας μέσο όρο 7,2 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ. Έτσι ο “Κούνμπο” συγκέντρωσε 9030 ψήφους από φιλάθλους και 147 από ανθρώπους στο μπάσκετ σε μία χρονιά “ονειρική” γι’ αυτόν που φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο του.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων βρέθηκε ο Ντάριο Σάριτς ο οποίος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Τσιμπόνα και ενώ είναι ακόμα 19 ετών! Ακολούθησε ως δεύτερος ο Κέναν Σιπάχι της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που θεωρείται από πολλούς ως το next best thing του τουρκικού μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…