Κεντρική Basket League Αγώνες Ίκαρος – Τρίκαλα 81-74

Ίκαρος – Τρίκαλα 81-74

roberson ikaros

roberson-ikaros

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κριθεί ένα παιχνίδι; Ένα δεκάλεπτο! Ο Ίκαρος Χαλκίδας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα (σ.σ.: επιμέρους σκορ 31-12!), ανέτρεψε τα δεδομένα και, παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία πέντε λεπτά, πήρε δύο βαθμούς σκέτο… χρυσάφι (νίκη με 81-74) που τον κρατούν “ζωντανό” στη μάχη της παραμονής στη Basket League ΟΠΑΠ.

Το άγχος των γηπεδούχων ήταν εμφανές σχεδόν από την πρώτη φάση αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς. Αντίθετα, τα Τρίκαλα είχαν… τον αέρα του φαβορί στο παιχνίδι, κάτι που τους επέτρεψε να αποκτήσουν προβάδισμα έξι πόντων (8-14) στο πέμπτο λεπτό κυρίως γιατί ο Έβανς ήταν αλάνθαστος (1/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 2/2 βολ.).

Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά όσο τα περιφερειακά σουτ έβρισκαν σίδερο (σ.σ.: ξεκίνησε με 1/8 τρίποντα) τότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να ακολουθεί στο σκορ (13-22 στο 10’).

Το προβάδισμα των Τρικάλων μεγάλωσε, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, όπου έφτασε σε επίπεδα νταμπλ σκορ (15-30) φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη πλευρά.

Κάποιες ατομικές ενέργειες από πλευράς Ικάρου έδωσαν εν μέρει τη λύση στην επίθεση, αλλά όσο ο Πάνος έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα καλάθια (σ.σ.: πέτυχε γρήγορα οκτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο), τότε οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν λόγο να αγχώνονται.

Εν τέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τα Τρίκαλα να βρίσκονται στο +10 (32-42), κάτι που ήταν απόρροια της διαφοράς που υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες όσον αφορά την ευστοχία από την περιφέρεια (3/12 ο Ίκαρος Χαλκίδας, 6/14 τα Τρίκαλα).

Ό,τι “έχτιζε” για ένα ημίχρονο η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, το “γκρέμισαν” οι γηπεδούχοι μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών. Τι έκαναν οι παίκτες του Ικάρου Χαλκίδας; Έπαιξαν με πάθος, είδαν το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι και κάπως έτσι βρέθηκαν από κομπάρσοι… πρωταγωνιστές.

Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ σκόραρε τριάντα έναν πόντους (έναν λιγότερο απ ότι είχε πετύχει σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο), ανέτρεψε άρδην τα δεδομένα του αγώνα και με τον Ρίτσαρντς να ηγείται σκοράροντας και μαζεύοντας ριμπάουντ, βρέθηκε στο +9 (63-54) με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα.

Το θέμα για τους φιλοξενούμενους ήταν πως το “μπλακ άουτ” που έπαθαν στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να τους αναγκάσει να κυνηγούν στο σκορ. Κάτι που, όμως, δεν ήταν εύκολο από τη στιγμή που ο Ίκαρος Χαλκίδας είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και είχε ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους (69-56 στο 32’) δείχνοντας πως… το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Το γεγονός μάλιστα πως στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι για τους “μπλε”, οι οποίοι είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα σε αυτό το σημείο.

Όλα αυτά δεν επέτρεψαν στους νεοφώτιστους να επιστρέψουν στο σκορ, όσο κι αν προσπαθούσαν. Έτσι, ο Ίκαρος Χαλκίδας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (81-74) με τον Θανάση Γιαπλέ να συνδυάζει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας με την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης.

Διαιτητές: Τανατζής – Σώμος – Γεωργιάδης.
Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-42, 63-54, 81-74.
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γιαπλές): Στρναντ 11 (1), Ρόμπερσον 16 (4), Γούντολ 2, Άσκα 13 (9 ριμπ.), Σάτον 9 (8 ριμπ.), Γκαγκαλούδης 14 (6 ασ.), Σπανός, Βουγιούκας, Ρίτσαρντς 16 (4 τρίπ., 12 ριμπ.).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 19 (3), Περούνισιτς 12 (4), Γιούινγκ 11, Γιαννακίδης, Πέτροβιτς 9 (3), Πορίνι (9 ασ.), Σαπ 9, Δεληγιάννης, Ματαλόν 1, Πάνος 12, Νικολόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…