Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Όπου γης και μπάσκετ

Όπου γης και μπάσκετ

xalvatzakis all star

xalvatzakis-all-star

kogasΤο All Star Game είναι η αφορμή. Η αιτία είναι το μπάσκετ. Και ο ΕΣΑΚΕ, ο ΠΣΑΚ και η ΟΣΕΚΚ ενώνουν τις δυνάμεις τους κάθε χρόνο για να ζήσουμε στιγμές μαγικές. Από τον τρελό χορό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στα “Δύο Αοράκια“, στο τραγούδι του Μπρεντ Πέτγουεϊ στην Πάτρα, στη… στραπατσαρισμένη μπασκέτα στην Ξάνθη, στη συγκίνηση της Αμαλιάδας.

Το ελληνικό All Star Game έχει τη δική του ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ιστορία. Ναι, θα το θέλαμε καλύτερο. Κι ό,τι κι αν συμβεί, πάλι εμείς καλύτερο θα το θέλουμε. Αυτό δεν αλλάζει. Αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ούτε τη μορφή, ούτε τον χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Η επιλογή του ΕΣΑΚΕ να πηγαίνει από πόλη σε πόλη, μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Γιατί όπου γης και μπάσκετ. Και όσο η πορτοκαλί μπάλα γυρίζει στην Ελλάδα, τόσο περισσότεροι φίλοι θα έρθουν κοντά στο άθλημά μας.

Η επιλογή των Χανίων είναι δεδομένα καλή. Γιατί η Κρήτη λατρεύει το μπάσκετ, γιατί οι Κρητικοί είναι φιλόξενοι άνθρωποι και γιατί τα Χανιά είναι πανέμορφη πόλη. Προσθέστε κι ένα πολύ μοντέρνο γήπεδο, για να ολοκληρώσετε το παζλ.

Τί χρειάζεται το All Star Game για να είναι πετυχημένο; Πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερο κέφι. Το πρώτο πέφτει στις πλάτες των διοργανωτών, το δεύτερο στις πλάτες των προπονητών και (κυρίως) των παικτών. Θέλουμε να τους δούμε να τραγουδούν, να χορεύουν, να διασκεδάζουν, να βγάλουν το… παιδί που κρύβουν μέσα τους και να μας παρασύρουν.

Φέτος δεν θα έχουμε και τα περσινά προβλήματα με την τηλεόραση. Η απεργία των συναδέλφων στην ΕΡΤ είχε ως αποτέλεσμα να μην φτάσει η εικόνα έξω από την Πάτρα, αλλά όσοι γέμισαν το κλειστό της Περιβόλας έζησαν μια μοναδική μυσταγωγία. Άρα κι αυτό λειτουργεί θετικά.

Είναι εξίσου σημαντικό πως ο δεσμός ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ, στον ΠΣΑΚ και στην ΟΣΕΚΚ δυναμώνει. Ο Γιώργος Χαλβατζάκης έχει ζητήσει απ’ όλους τους φορείς να συνδράμουν, ώστε το All Star παιχνίδι των αθλητών με καρότσι να είναι εξίσου λαμπερό με αυτό των παικτών των ομάδων της Α1. Κι αυτό είναι ίσως το πιο συγκινητικό στοιχείο του διημέρου.

Τα Χανιά μάς περιμένουν. Κι εμείς περιμένουμε στα Χανιά να δούμε ένα από τα καλύτερα -και γιατί όχι το καλύτερο (μέχρι το επόμενο) All Star Game της ιστορίας. Το μπάσκετ μπορεί και πρέπει να προσφέρει χαμόγελα, διασκέδαση, θέαμα στον κόσμο.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…