Κεντρική Ασίστ Περαστικός Το “σημείο μηδέν”

Το “σημείο μηδέν”

collins osfp

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ αναζητώντας, μέσα από τη νίκη, την ηρεμία, την απάντηση στα οξυμένα (για διάφορους λόγους) προβλήματά του, τη σπίθα που θα ανάψει ξανά τη φλόγα. Κι όλοι στο “ερυθρόλευκο στρατόπεδο” αντιλαμβάνονται τη σημασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να μην κρίνει ενδεχομένως και τίποτα, αλλά ανατρέπει το κακό κλίμα, το οποίο ακολουθεί τις συνεχόμενες ήττες.

Υπάρχει κι ένας παίκτης που μέσα από αυτό το παιχνίδι προσδοκά κάτι παραπάνω από τη νίκη της ομάδας: Την ευκαιρία του να καταξιωθεί. Ο λόγος για τον Μάρντι Κόλινς, ο οποίος στο ΟΑΚΑ ενδέχεται να παίξει τα… ρέστα του, προκειμένου να παραμείνει στο “ερυθρόλευκο” ρόστερ.

Ο Αμερικανός δεν έχει πείσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα κι αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι δεν έχει πάρει (σοβαρό) χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Ο Κόλινς, λογικά, θα έχει τη δυνατότητα να δείξει κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι δικαιούται να είναι μέλος του Ολυμπιακού. Αν τα καταφέρει θα συνεχίσει να κατοικοεδρεύει στο λιμάνι, διαφορετικά δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί!

Είναι κοινό μυστικό ότι στον Ολυμπιακόκρυφοκοιτάζουν” για περιφερειακό παίκτη. Ο Κόλινς δεν είναι Λο (ούτε κατά προσέγγιση) κι αυτό σημαίνει πολλά για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις και δεν θέλει να ξαναζήσει την… εμπειρία Πέρκινς.

Από την άλλη, όσο σημαντικός κι αν είναι κάθε αγώνας απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, οφείλει να σκεφτεί και την επόμενη μέρα, που φέρνει τον Ολυμπιακό στην… αφιλόξενη Βιτόρια, με τη Λαμποράλ Κούτσα να μην αντέχει άλλη εντός έδρας ήττα. Μα μήπως οι “ερυθρόλευκοι” είναι διατεθειμένοι να βρεθούν στο 1-3;

Ως εκ τούτου, ανάλογα και με το πώς θα πάει το παιχνίδι, ο Κόλινς θα έχει ρόλο απόψε στο ΟΑΚΑ. Διαφορετικά, αν δεν χρησιμοποιηθεί, θα σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται κατ’ ελάχιστο από τον Μπαρτζώκα.

Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί “πώς θα αλλάξει ένας παίκτης, από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα (ο αντικαταστάτης του) να παίξει στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας“; Μα μήπως παίζει ο Κόλινς; Το ΟΑΚΑ είναι το “σημείο μηδέν” για τον Αμερικανό, που ή το πάει, ή το σπάει (το συμβόλαιο)…

Διαφορετικά, αυτός κι αν θα είναι… Περαστικός!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …