Κεντρική Διεθνή Το “καθάρισε” ο Νοτσιόνι

Το “καθάρισε” ο Νοτσιόνι

laboral barcelona

laboral-barcelona

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς…
Η Λαμποράλ Κούτσα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Liga Endesa αφού επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 76-72 και ανέβασε το ρεκόρ της στο 7-7. Αντίθετα ήταν η πέμπτη ήττα για τους Καταλανούς.

Η αναμέτρηση κύλισε όπως ακριβώς αναμενόταν και εξελίχθηκε σε “θρίλερ” με τους Βάσκους να επιζούν. Βέβαια οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς καθώς θα τεθούν αντιμέτωπες, πέρα από τις εγχώριες διοργανώσεις, και στο TOP-16 της Ευρωλίγκα όπου βρίσκονται στον ίδιο όμιλο, παρέα φυσικά με τους δύο “αιωνίους”.

Το ντέρμπι είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Αντρές Νοτσιόνι. Ο Αργεντινός φόργουορντ ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να αλλάξει τέσσερις παίκτες για το μαρκάρισμά του αλλά αυτός συνέχισε να κάνει τα… δικά του. Μάλιστα “καθάρισε” την… μπουγάδα στο τέλος όταν με δικό του καλάθι διαμόρφωσε το 74-72, 20 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη.

Στην έσχατη επίθεση των “μπλαουγκράνα” ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πέρασε στα… πόδια τον Λαμόντ Χάμιλτον όμως τον… ξαναβρήκε μπροστά του, μαζί βέβαια με τον Νοτσιόνι και αμφότεροι του… έκοψαν τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Νοτσιόνι τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και θα είναι σίγουρα ένας από τους “πονοκεφάλους” του Αργύρη Πεδουλάκη στο εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Λαμποράλ Κούτσα την προσεχή Παρασκευή (10/1) για την Ευρωλίγκα.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να χάνει με 46-39 στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη “έσφιξε” την άμυνά της, μείωσε πολλές φορές στους 2 πόντους την διαφορά αλλά δεν μπορούσε να πάρει… κεφάλι στο σκορ λόγω κακών επιλογών την κρίσιμη ώρα των επιθέσεων. Εντέλει δεν απέφυγε την ήττα.

Ο Άντε Τόμιτς ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους Καταλανούς με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 10 πόντους (2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής. Για τους Βάσκους άξιος συμπαραστάτης του Νοτσιόνι ήταν ο Τίμπορ Πλάις με 17 πόντους.

Στο τέλος ήταν… Ρεάλ

Το… βιολί της συνέχισε η Ρέαλ Μαδρίτης η οποία αν και τα… χρειάστηκε εντέλει έκαμψε την αντίσταση της Σαραγόσα εκτός έδρας με 75-68 για την 14η αγωνιστική της Liga Endesa και παρέμεινε αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Μαδριλένοι δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι να κατακτήσουν το ροζ φύλλο καθώς χρειάστηκε να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρουν την νίκη. Συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Ισπανίας έκαναν επιμέρους σκορ 21-14 σε εκείνο το σημείο και μετέτρεψαν το ισόπαλο 54-54 της τρίτης περιόδου σε ένα σημαντικό διπλό.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 21 πόντους (5/8 τρίποντα) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 2 πόντους (1/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ) έκανε νταμπλ-νταμπλ για τους γηπεδούχους που υπέστησαν την έβδομη φετινή τους ήττα.

Βαριά ήττα για Γιαννόπουλο

Η Μάλαγα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 99-78 και πέτυχε την ένατη φετινή της νίκη. Η αντίπαλος των “αιωνίων” στον όμιλο της Ευρωλίγκα κυριάρχησε από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όπου επέβαλε τον ρυθμό της και έχοντας 14/22 τρίποντα (64%) δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να εγείρουν αξιώσεις για την νίκη. Ο Ράιαν Τούλσον (21 πόντοι) και ο Τσέμι Ουρτασούν (20 πόντοι) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ για τη Μανρέσα ήταν ο Άλεξ Ερνάντεθ (16 πόντοι). Ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 2 πόντους (1/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα.

Έμεινε “ουραγός” η Βαγιαδολίδ

Την δωδέκατη ήττα της γνώρισε η Βαγιαδολίδ καθώς βρέθηκε στο… καναβάτσο εντός έδρας με 83-64 από την Χιπούσκοα και έτσι έμεινε “ουραγός” στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκπληκτικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 26-9) και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων πήραν το διπλό. Ο Τζέισον Ρόμπινσον (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Ο Νίκολα Τσβετίνοβιτς σημείωσε 18 πόντους για τους γηπεδούχους την ώρα που ο Δημήτρης Χαριτόπουλος τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 17 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Ανάσα για Εστουντιάντες

Η Εστουντιάντες κέρδισε εκτός έδρας την Ομπραντόιρο με 97-85 και ανάσανε βαθμολογικά στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι “φοιτητές” ήταν πιο αποτελεσματικοί και είχαν σημαντική ευστοχία στα σουτ εντός πεδιάς (21/33-64% στα δίποντα και 13/26-50% στα τρίποντα). Ο Κάιλ Κούριτς και ο Ντέγιαν Ιβάνοφ πέτυχαν από 21 πόντους έκαστος και οδήγησαν στο τρίτο φετινό ροζ φύλλο. Από την άλλη ο Βασίλης Ξανθόπουλος έβαλε 3 πόντους (0/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα), “μάζεψε” 1 ριμπάουντ κα μοίρασε 3 ασίστ σε σχεδόν 21 λεπτά.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:
Τενερίφη – Καχασόλ Σεβίλλη 75-59 (3/1)
Σαραγόσα – Ρεάλ Μαδρίτης 68-75
Ομπραντόιρο – Εστουντιάντες 85-97
Βαγιαδολίδ – Χιπούσκοα 64-83
Μανρέσα – Μάλαγα 78-99
Λαμποράλ Κούτσα – Μπαρτσελόνα 76-72
Μπιλμπάο – Βαλένθια (5/1)
Μούρθια – Μπανταλόνα (5/1)
Φουενλαμπράδα – Γκραν Κανάρια (5/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…