Κεντρική Basket League Άρης “Πρόβλημα στην άμυνα”

“Πρόβλημα στην άμυνα”

Mouratidis Aris Kolossos

Mouratidis-Aris-Kolossos

Η αναμέτρηση του Άρη με τον Κολοσσό “έδειξε” πως στο “στρατόπεδο” των “κιτρινόμαυρων” το μυαλό όλων είναι στην ανεύρεση προπονητή. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν χωρίς ενέργεια και συγκέντρωση, με αποτέλεσμα οι Ροδίτες να φύγουν από την συμπρωτεύουσα με τους δυο βαθμούς της νίκης.

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης “κάθισε” για ακόμα ένα παιχνίδι στον πάγκο του Άρη. Ο Έλληνας προπονητής στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: “Ξέραμε τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο σημερινό παιχνίδι και με τους τραυματισμούς αλλά και με την απουσία των φιλάθλων αλλά με μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η απουσία των δύο σέντερ.

Αρχικά το πρόβλημα το μεγάλο ήταν στην άμυνα, όπου δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι, δώσαμε μαζί με την έλλειψη κόσμου την ψυχολογία στον Κολοσσό, που πήρε κεφάλι στο σκορ και στη συνέχεια ακολουθούσαμε. Επίσης δεν μπορέσαμε να βρούμε τις κατάλληλες επιλογές στο να βρούμε σουτ και να σκοράρουμε.

Όσα σουτ κάναμε, παρά το ότι αρκετά ήταν ελεύθερα, ήμασταν σε μία άσχημη βραδιά από άποψη ευστοχίας. Στο τέλος αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε έστω και για λίγο τον Σαρικόπουλο, μήπως δώσουμε μία ψυχολογική ανάταση στην ομάδα, μήπως και προσεγγίσει το αποτέλεσμα αλλά ούτε σε αυτό το σημείο βρήκαμε συγκεκριμένες λύσεις. Η νίκη του Κολοσσού ήταν πέρα για πέρα δίκαιη”.

Για το θέμα της εύρεσης και πρόσληψης προπονητή, ανέφερε: “Δεν είναι δικό μου θέμα. Εγώ ήρθα στην ομάδα με ένα άλλο ρόλο. Μετά την αποχώρηση του κόουτς Αγγέλου σαν πιο έμπειρος στο χώρο της προπονητικής προσπάθησα να κάνω ότι μπορώ περισσότερο με την πολύ σημαντική βοήθεια του Σάββα Καμπερίδη αλλά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα του σημερινού παιχνιδιού έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή. Εμείς όλοι ήμασταν στην ομάδα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ρυθμό που δούλευε επί Αγγέλου, Δεν ήρθε κάποιος εξωτερικός να επηρεάσει την ομάδα”.

Εκ μέρους των παικτών του Άρη, ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρωνΑντώνης Ασημακόπουλος, σημείωσε: “Κατεβήκαμε στο σημερινό παιχνίδι με μείον δύο από τα βασικά μας πεντάρια. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές απλά το αναφέρω γιατί ήταν ένα πλήγμα στην ομάδα.

Κάναμε προσπάθεια να επιστρέψουμε στο ματς, δεν καταφέραμε ποτέ να απειλήσουμε με αξιώσεις τον Κολοσσό, ο οποίος κατέβηκε πιο έτοιμος από εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δούμε τι λάθη κάναμε, να επιστρέψουμε όλοι υγιείς, γιατί αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό”.

Κλείνοντας ο Ασημακόπουλος μίλησε για το αν έχουν επηρεαστεί από την αλλαγή του προπονητή και το ενδεχόμενο της απόκτησης του Παναγιώτη Γιαννάκη: “Η αλλαγή προπονητή επηρεάζει πάντα. Μπορεί να έχει επηρεάσει. Χάσαμε όμως ένα ματς στα Τρίκαλα, που αν το κερδίζαμε ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Κάθε ομάδα είναι μία κλειστή κοινωνία και κάθε διαφοροποίηση μπορεί να την πλήξει και να διαφοροποιηθεί η απόδοσή της. Εμείς μέσα στην ομάδα έχουμε ξεκάθαρο πλάνο. Δεν έχουμε τέτοια θέματα. Αυτά είναι για τον κόσμο, για εσάς ίσως. Εμάς μας είπε η διοίκηση  ότι η ομάδα συνεχίζει ως έχει. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο και πλάνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…