Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Παιχνίδι γιορτή, αλλά…”

“Παιχνίδι γιορτή, αλλά…”

giaples thumb

giaples-thumb

Με μια αρκετά δύσκολη αναμέτρηση ξεκινάει το Ρέθυμνο τη νέα χρονιά, καθώς αύριο (5/1, 16:00) θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Οι Κρητικοί θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κούραση (σωματική και πνευματική) του “τριφυλλιού“.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο τεχνικός του Ρεθύμνου Θανάσης Γιαπλές χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση ως γιορτή: “Καλή χρονιά σε όλους με δύναμη και κουράγιο για τις δυσκολίες που έρχονται.  Στόχος μας την Κυριακή είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, να φανούμε ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να δούμε κάποια πράγματα που μπορεί να μας βοηθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δεν αποτελεί κριτήριο το αποτέλεσμα του αγώνα αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απέχουν πολύ από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, πάντα όμως θες κάποια στάνταρ απόδοση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.Δεν μπορείς σε αυτά τα ματς να κοιτάς το αποτέλεσμα. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να καταφέρουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο αν και παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

Είναι ένα από τα παιχνίδια “γιορτή” για το Ρέθυμνο και οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι που η ομάδα τους συμμετέχει στην Basket League ΟΠΑΠ και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί από κοντά τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Περιμένουμε δυναμική συμμετοχή από τον κόσμο μας”.

Από την μεριά των Κρητικών παικτών ο Αβραάμ Καλλινικίδης, σημείωσε για το παιχνίδι με το νταμπλούχο Ελλάδας: “Την Κυριακή θα προσπαθήσουμε να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάμε το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, όλοι ξέρουμε σε ποιο πρωτάθλημα παίζουμε και ποιά είναι η δυναμικότητα του Παναθηναϊκού. Αυτά τα ματς προσφέρονται για να τεστάρεις τις δυνάμεις σου και ενδεχόμενη αποτυχία ή επιτυχία δεν αποτελεί πειστικό κριτήριο.

Τέλος, θα ήθελα να δώσω μία ευχή για τον αθλητικό κόσμο. Να αλλάξει νοοτροπία, πρώτα από όλα για το μπάσκετ που είναι και το αντικείμενο μου και κατ’ επέκταση σε όλο τον επαγγελματικό αθλητισμό, θα πρέπει να δούμε όλοι κάποια στιγμή τα πράγματα διαφορετικά, είναι απλά ένα παιχνίδι, κάποιος θα χάσει και κάποιος θα κερδίσει, τίποτα παραπάνω από αυτό. Ο φανατισμός θα πρέπει να μείνει έξω από τον αθλητισμό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…