Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Λίγος” ο πρόεδρος

“Λίγος” ο πρόεδρος

papadimitriou nikos

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ-ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ.

Οσάκις τίθεται θέμα στον ΣΕΔΚΑ για τον Κώστα Ρήγα, ο σύνδεσμος των Αθηναίων διαιτητών χωρίζεται στα δύο. Είτε φέρει γι’ αυτό ευθύνη ο “Le Grande“, είτε όχι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Νέο θέμα τέθηκε, σχετικά με το αν και κατά πόσο θα βραβεύονταν από τον ΣΕΔΚΑ, ένεκα της ανακήρυξής του ως μέλος του ευρωπαϊκού Hall of Fame. Η πρόταση απορρίφθηκε, όμως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως από τα εννέα μέλη του Δ.Σ. έδωσαν το παρών τα έξι (4-1-1 οι ψήφοι).

Τόσο ο Θοδωρής Βιδάλης, όσο και ο Ηλίας Κορομηλάς δεν εμφανίστηκαν. Κι αν ψήφιζαν δεν θα άλλαζε ενδεχομένως το αποτέλεσμα, αλλά άλλο το 4-1, άλλο το 4-3 (και μία λευκή ψήφος). Το γιατί δεν το γνωρίζουμε, αλλά δεν είναι και το ουσιαστικό μέρος της όλης αναφοράς μας.

Απών ήταν γι’ άλλη μια φορά ο πρόεδρος του συνδέσμου, Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος επέλεξε να πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του (Γιάννινα) να περάσει τις γιορτές. Αναφαίρετο δικαίωμά του, όμως αυτή η τακτική του “Πόντιου Πιλάτου“, μάλλον δεν βοηθά ώστε να τελειώσει αυτό το ρήγμα στον ΣΕΔΚΑ (δεν είναι και το μοναδικό).

Ο πρόεδρος πρέπει να ρίχνει βαριά τη σκιά του, να καθοδηγεί, άλλοτε να ενώνει, άλλοτε ακόμα και να “επιβάλλει” (δια της πλειοψηφίας που διαθέτει) αποφάσεις. Ο Νίκος Παπαδημητρίου προτιμά να απέχει διακριτικά, κάτι που ναι μεν τον βοηθά ατομικά να αποφεύγει τις κόντρες, τις εξηγήσεις (προς τη μια ή την άλλη πλευρά), αλλά δεν βοηθά τον σύνδεσμο, που χρειάζεται πρόεδρο ο οποίος να μην είναι… Τηλέμαχος.

Συμπαθής και φίλος ο Νίκος Παπαδημητρίου, όμως εξ αποστάσεως και με αποχή δεν λύνονται προβλήματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…