Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Ιδανική συνεργασία”

“Ιδανική συνεργασία”

sepk

sepk

Με πολύ ελληνικό χρώμα θα είναι η φετινή αγωνιστική σεζόν για το πρωτάθλημα του Λιβάνου, καθώς η Champville εμπιστεύτηκε στο τιμόνι της τον κόουτς Γιώργο Κετσελίδη. Ο νταμπλούχος Γεωργίας θα έχει ως άμεσο συνεργάτη τον Χάρη Κουλουριώτη, ο οποίος έπειτα από 7 χρόνια σε πάγκους Α1 θα εργαστεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος. Ο 33χρονος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις εντυπώσεις του αλλά και για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με τον coach Κετσελίδη: “Με τον κόουτς Κετσελίδη γνωριζόμαστε κυρίως ως αντίπαλοι, αλλά πάντοτε υπήρχε μια αλληλοεκτίμηση μεταξύ μας. Η σχέση μας ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια περίπου όταν και ο κόουτς μου πρότεινε να τον ακολουθήσω στη Γεωργία. Οι συνθήκες τότε δεν ευνόησαν, επικοινωνούσαμε όμως συχνά και όσες φορές είχαμε τη δυνατότητα βρισκόμασταν κι από κοντά.

Από το καλοκαίρι ήξερα πως αν προκύψει κάτι θα προσπαθούσε να με πάρει μαζί του. Η συνεργασία μας είναι ιδανική έως τώρα, ξοδεύουμε πολλές ώρες στο γραφείο πριν και μετά τις προπονήσεις συζητώντας και δουλεύοντας για την ομάδα. Νομίζω πως σκεφτόμαστε και ενεργούμε ήδη σαν ένα τιμ που έχει εργαστεί για πολλά χρόνια μαζί”.

Για την αγωνιστική φιλοσοφία πάνω στην οποία θέλουν να αγωνίζεται η ομάδα: “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να μάχεται και να παλεύει κάθε στιγμή, όχι μόνο στους αγώνες αλλά και σε κάθε προπόνηση. Πραγματικά αυτό συμβαίνει από την πρώτη κιόλας μέρα που βρίσκομαι εδώ, καθώς υπάρχει μεγάλη όρεξη και θέληση για δουλειά από τα παιδιά. Μεγαλύτερη βάση δίνουμε στο να λειτουργούμε σε όλους τους τομείς, εντός και εκτός παρκέ, σαν ομάδα.

Καθαρά αγωνιστικά αυτό σημαίνει πως δεν ψάχνουμε κάποιον παίχτη να κουβαλήσει την ομάδα στο σκοράρισμα και οι υπόλοιποι να κάνουν τους κομπάρσους. Θέλουμε ό,τι συμβαίνει να βγαίνει από την ομαδική δουλειά και συνεργασία, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά”.

Για την πρώτη φορά που θα εργαστεί εκτός Ελλάδας: “Αρχικά ήταν μια εύκολη απόφαση, γιατί η προοπτική που υπάρχει κάνοντας μια τέτοια κίνηση είναι σημαντική. Οι συνθήκες δουλειάς που μου προσφέρθηκαν ήταν πολύ καλές. Σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο γι αυτήν την εξέλιξη το έχει ο coach Κετσελίδης, ο οποίος κατάφερε να μου ανοίξει το δρόμο, κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Το μόνο που πραγματικά με δυσκόλεψε ήταν η υλοποίηση της απόφασης καθώς έπρεπε να αφήσω πίσω την οικογένεια μου και όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους, μόλις 3-4 μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για να πετύχεις, όμως, κάποια πράγματα και να κάνεις ένα βήμα μπροστά χρειάζεται να θυσιάσεις κάποια άλλα”.

Για τη νέα του ομάδα, την Champville: “Η Champville είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Λιβάνου. Εδρεύει στο πιο όμορφο προάστιο της Βυρηττού. Οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες δουλείας είναι πολύ καλές. Επίσης από ότι έχουμε πληροφορηθεί το γήπεδο σε κάθε εντός έδρας ματς γεμίζει με 3.000-3.500 κόσμο, οι οποίοι υποστηρίζουν ένθερμα την ομάδα. Το μπάσκετ είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα.

Γενικότερα η ατμόσφαιρα εντός κι εκτός προπόνησης είναι πολύ όμορφη και ζεστή για εμάς, τόσο από τους παίκτες όσο και από τους παράγοντες της ομάδας. Η ομάδα διαθέτει ένα ρόστερ με 4-5 ποιοτικούς Λιβανέζους παίκτες, τους οποίους συμπληρώνουν κάποια νεαρά παιδιά με πολύ ταλέντο αλλά χωρίς πολλές εμπειρίες. Με την προσθήκη των 2 ξένων παικτών που έχει δικαίωμα η ομάδα να αποκτήσει, πιστεύω πως θα είμαστε μία ανταγωνιστικοί. Το μειονέκτημα μας είναι πως οι άλλες ομάδες βρίσκονται μαζί και προπονούνται πάνω από 3 μήνες, ενώ εμείς θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα (γύρω στις 20 Γενάρη) με λιγότερο από ένα μήνα προπονήσεων.

Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον συνεργάτη μας Θανάση Χατζηνικολάου (ο οποίος κατά διαστήματα θα βρίσκεται εδώ όντας ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας), που ήδη από απόσταση μας βοηθάει να καλύψουμε αυτό το μειονέκτημα. Στόχος βέβαια για μια ομάδα η οποία πρόπερσι στέφτηκε πρωταθλήτρια, είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί”.

Για την προσαρμογή του στο Λίβανο: “Η προσαρμογή σε μια ξένη χώρα στην αρχή είναι αν όχι δύσκολη σίγουρα περίεργη. Σε αυτό το κομμάτι μεγάλη βοήθεια μου προσφέρει ο κόουτς που τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται εκτός Ελλάδας. Βέβαια και για τους 2 μας είναι μία νέα χώρα αλλά επειδή οι άνθρωποι εδώ έχουν κοντινό τρόπο ζωής και συνήθειες με τις δικές, ήδη έχουμε αρχίσει και προσαρμοζόμαστε. Η χώρα είναι πολύ όμορφη με πολύ πράσινο και με ίδιο κλίμα με αυτό της Ελλάδας”.

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: “Ύστερα από μια 7ετία στους πάγκους της Α1 (με Αιγάλεω, Ηλυσιακό και Ίκαρο Χαλκίδας) έκανα ένα τολμηρό βήμα το οποίο θέλω να πιστεύω θα μου βγει σε καλό και θα ανοίξει πόρτες. Σίγουρα η ιδέα μιας καριέρας στο εξωτερικό είναι κάτι συναρπαστικό και ιδιαίτερο, αλλά είναι πολύ νωρίς για σχέδια και μεγάλα όνειρα. Πρώτα θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν καλύτερα και συγκεντρωμένα μέχρι το καλοκαίρι ώστε να επωφεληθώ της ευκαιρίας που μου έδωσε ο κόουτς. Αν κλείσει επιτυχημένα η σεζόν θα δούμε τι προοπτική υπάρχει για εδώ και γιατί όχι να συνεχίσουμε για αρκετά χρόνια στην ομάδα κτίζοντας κάτι καλό”.

Για τις ευχές που κάνει για τη νέα χρονιά: “Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία κι ευτυχία για τη νέα χρονιά. Συγκεκριμένα στους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ και γενικότερα με τον αθλητισμό να είναι υγιείς και να έχουν πολλές επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τέλος να ευχηθώ και για την χώρα που θα ζω και θα εργάζομαι για τουλάχιστον 5 μήνες ακόμα να έχουμε μια καλή μπασκετική σεζόν με πολλές όμορφες στιγμές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…