Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Κολοσσός 57-68

Άρης – Κολοσσός 57-68

Aris Kolossos Osby

Aris-Kolossos-Osby

Ο Κολοσσός Ρόδου “έφτασε” (στους 18 πόντους) τον Άρη στον βαθμολογικό πίνακα, μετά τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση με 68-57, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, όπου σήμανε και το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Οι “θαλασσί“, παρά τα αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερη αντίσταση από έναν κακό Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν -σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα- να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα να έρθει με σχετική ευκολία η ήττα.

Ντέρμπι για λίγα λεπτά ήταν στην πρώτη περίοδο η αναμέτρηση. Ο Άρης δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, εκτός από ένα τρίλεπτο όπου και μείωσε στο σκο,ρ μετά από το σερί που είχαν κάνει οι Ροδίτες.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη όταν είδαν τους “κιτρινόμαυρους” να πλησιάζουν στο σκορ, πάτησαν το “γκάζι” και με ένα γρήγορο σερί 9-0 (13-22) διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου. Πελεκάνος (7 π.) για τον Άρη και Παπαντωνίου (6 π.) για τον Κολοσσό, ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των δυο ομάδων.

Από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησαν οι “θαλασσί“, μεγαλώνοντας το σερί τους από 9-0 στο 17-0, καθώς με την έναρξη της δεύτερης περιόδου “έτρεξαν” ένα 8-0, στέλνοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (13-30). Οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπιζαν επιθετικά προβλήματα, ώσπου ένα τάιμ άουτ του Παρασκευά Μουρατίδη “ξύπνησε” τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι με σερί 13-0 επέστρεψαν στο παιχνίδι, μειώνοντας στους 4 πόντους (26-30).

Μετά το μπλάκ άουτ των Ροδιτών στην αμυντική λειτουργία, απάντησαν με 5 συνεχόμενους πόντους και πήραν βαθιά ανάσα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κολοσσό να είχε χάσει τη μεγάλη διαφορά, αλλά συνέχιζε να είναι μπροστά στο σκορ (30-35) και τον Άρη να είχε “επιστρέψει” για τα καλά.

Δυναμικά (όπως και στις δυο προηγούμενες περιόδους) ξεκίνησε και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κολοσσός, καθώς με την επιστροφή του από τα αποδυτήρια “έτρεξε” σερί 7-0, δημιουργώντας διαφορά “ασφαλείας” 12 πόντων (30-42). Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχιζαν να είχαν κάκιστα ποσοστά –35% (8/23) 2π. και 21 (4/19) 3π.– και σε συνδυασμό με τη νωχελική αμυντική τους λειτουργία, δεν προβλημάτιζαν τους φιλοξενούμενους.

Οι Ροδίτες εκμεταλλευόμενοι το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο των Θεσσαλονικών, διατηρούνταν μπροστά στο σκορ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ένα μικρό ξέσπασμα των γηπεδούχων όμως έριξε τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τους “θαλασσί” να μένουν μπροστά στο σκορ με 7 πόντους (39-46).

Η αρχή του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου “εγκυμονούσε” αλλαγές, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” ξεκίνησαν καλύτερα, αντίθετα με τον Κολοσσό όπου μπήκε νωχελικά. Η τακτική είχε τον πρωτεύον λόγο πλέον στην αναμέτρηση. Οι Ροδίτες ανέβασαν τον ρυθμό τους και ανέκτησαν την διαφορά των 10 πόντων (46-56) 3’ πριν το τέλος.

Ο ρυθμός σκοραρίσματος είχε πέσει, καθώς οι δυο αντίπαλοι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην άμυνα. Ο Σμιθ με συνεχόμενους πόντους κρατούσε σταθερά μπροστά τον Κολοσσό, απαντώντας στις όποιες προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων” να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Ο χρόνος κυλούσε αμείλικτος για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, με τους “θαλασσί” να παίρνουν ένα σπουδαίο “διπλό” για τη συνέχεια, επικρατώντας με 68-57.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Σταματόπουλος – Παφίλης.
Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-35, 39-46, 57-68.
ΑΡΗΣ (Μουρατίδης): Μποχωρίδης 4, Χαντ 7 (1), Πελεκάνος 15 (1), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 6, Λαρετζάκης 4, Βεζένκοφ 7 (2), Σαρικόπουλος, Μούρτος 2, Αθηναίου 12 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Πρίφτης): Παπαντωνίου 14 (2), Τσαρ 3 (1), Γεωργαλλής 5 (1), Κόμματος 5 (1), Σμιθ 13, Στεφανίδης 8, Σίμπσον 6, Τσάμης 2, Όσμπι 4, Νάντζφεϊ 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…