Κεντρική Διεθνή “Περίπατος” για Αρμάνι

“Περίπατος” για Αρμάνι

cazerta armani

gentile-armani

“Ισοπεδωτική” ήταν η Αρμάνι Μιλάνο με αντίπαλο την Αβελίνο εντός έδρας (94-58) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Serie A, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (2/1) για την πρεμιέρα του TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν στο 8-5 δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο δέχτηκαν μόλις 9 πόντους (επιμέρους σκορ 30-9). Επίσης οι παίκτες της Αρμάνι “έστησαν πάρτι” έξω από τα 6,75 (14/29-48,3%) και έτσι έφτασαν στον “περίπατο”.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Πρώτα “βιολιά” ήταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε (17 πόντοι) και ο Κιθ Λάνγκφορντ (17 πόντοι). Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Ουίλ Τόμας με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Σούπερ Σάκοτα για Βαρέζε

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα συνέτριψε εκτός έδρας την Κρεμόνα με 94-76 και πανηγύρισε την έκτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο όταν βρέθηκαν να προηγούνται με 56-36. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Βαρέζε σούταραν με 52% (13/25) στα τρίποντα. Ο Σάκοτα ήταν σούπερ και με 25 πόντους (5/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 24 λεπτά ηγήθηκε της ομάδας στο σκοράρισμα. Στον αντίποδα ο Τζέισον Ριτς και ο Κέρτις Κέλις πέτυχαν από 23 πόντους έκαστος.

Σπουδαίο διπλό για Ρόμα

Η Βίρτους Ρόμα “απέδρασε” με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της Πιστόια (85-76) και με ρεκόρ 9-4 βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τη Σιένα, την Καντού, τη Σάσσαρι και την Μπρίντιζι. Οι Ρωμαίοι “καθάρισαν” στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όπου ήταν μπροστά με 70-45. Κορυφαίος ήταν ο Κουίντον Χόσλεϊ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ενώ ο Τζόρνταν Τέιλορ πρόσθεσε 15 πόντους και 8 ασίστ. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 5-8 ο Μπραντ Γουάναμεϊκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους.

Ήττα της Σιένα στο ντέρμπι

Η Μπρίντιζι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής αφού “λύγισε” εντός έδρας την Σιένα με 71-67 και προκάλεσε “συνωστισμό” στην κορυφή της βαθμολογίας όπου πλέον ισοβαθμούν πέντε ομάδες. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο καθαρό μυαλό και να παίρνουν την νίκη με καταπληκτική εμφάνιση του Ντελρόι Τζέιμς (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Από την άλλη οι πρωταθλητές που περιμένουν πλέον την ενίσχυση με τους Μαρκέζ Χέινς και Ματ Τζάνινγκ είχαν σε καλή μέρα τον Ντέιβιντ Κούρνοχ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Χωρίς να συναντήσει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση η Σάσσαρι επιβλήθηκε εύκολα εκτός έδρα της Καζέρτα με 82-57 και ανέβηκε με την σειρά της στο 9-4. Ο Κάλεμπ Γκριν με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους φιλοξενούμενους που ξεμπέρδεψαν στο δεύτερο ημίχρονο. Την ίδια ώρα η Καντού κέρδισε εντός έδρας την Μοντεγκρανάρο με 89-78 χάρη στο πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε (επιμέρους σκορ 21-15) και στον επιθετικό “οίστρο” των Πιέτρο Αραντόρι (21 πόντοι) και Στέφανο Τζεντίλε (20 πόντοι). Τέλος η Βίρτους Μπολόνια με τον Ντουάιτ Χάρντι να φωνάζει “παρών” (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ) δεν είχε πρόβλημα να ρίξει στο… καναβάτσο την Πέζαρο εντός έδρας με 75-65.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
Καντού – Μοντεγκρανάρο 89-78
Αρμάνι Μιλάνο – Αβελίνο 94-58
Καζέρτα – Σάσσαρι 57-82
Κρεμόνα – Βαρέζε 75-94
Βίρτους Μπολόνια – Πέζαρο 75-65
Πιστόια – Βίρτους Ρόμα 76-85
Μπρίντιζι – Σιένα 71-67
Ρέτζιο Εμίλια – Βενέτσια (30/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…