Αυτό πόνεσε

ukic2 pao maccabi

ukic2-pao-maccabi

kogasΗ ήττα από τη Μακάμπι ουδόλως απασχολεί ακόμα και τον πιο φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού. Έτσι κι αλλιώς, με τον τρόπο που όρισε η Ευρωλίγκα τα παιχνίδια, άλλος κρατά την τύχη των “πράσινων” (ως προς το σε ποιον όμιλο θα βρεθούν) στα χέρια του, οπότε… μηδέν οξέα, μηδέν λιπαρά.

Η στιγμή που ο Ρόκο Ούκιτς έπιασε τον δικέφαλο του ποδιού του, πόνεσε όχι μόνο τον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και όλους στο ΟΑΚΑ. Όχι γιατί δεν θα έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά επειδή ακολουθεί ο αγώνας που θα κρίνει έναν από τους τρεις τίτλους, κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν θα κρίνει τον τίτλο, αλλά το αν οι “πράσινοι” θα μπορέσουν να τον διεκδικήσουν.

Ο Παναθηναϊκός μετρά ήδη δύο απώλειες (Γιόνας Ματσιούλις και Νίκος Παππάς) και δεν αντέχει τρίτη, ειδικά στην περιφέρεια, όπου πλέον μένουν μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Ραμέλ Κάρι, να αντιμετωπίσουν πέντε ετοιμοπόλεμους περιφερειακούς, σε μια από τις πιο γεμάτες (αν όχι την πιο γεμάτη) περιφέρειες της Ευρώπης.

Ζητούμενο είναι αρχικά αν θα μπορέσει να παίξει ο Κροάτης, ο οποίος στα περσινά ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ήταν βαρόμετρο, ενώ στο φετινό στο ΣΕΦ προέρχονταν από τραυματισμό και η παρουσία του λειτούργησε μόνο ως προετοιμασία για τα ματς της Ευρωλίγκας που ακολουθούσαν.

Όταν ξημερώσει θα εκτιμηθεί η κατάσταση, αλλά όλοι στον Παναθηναϊκό τα έχουν με την τύχη τους, καθώς οι τραυματισμοί είναι περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να αντέξει μια ομάδα. Κι από το αν θα αγωνιστεί ή όχι ο Ούκιτς θα κριθεί εν πολλοίς και η ικανότητα του “τριφυλλιού” να αντιμετωπίσει τον αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις Ολυμπιακό.

Όπως και να ‘χει, αυτή τη στιγμή η… τύχη κλείνει πονηρά το μάτι στους “ερυθρόλευκους” και γυρνά την πλάτη στους “πράσινους. Λένε πως η τύχη πάει με τον ικανό. Ίσως…

Όπως και να ‘χει, με ή χωρίς τον Ούκιτς, με ή χωρίς τον Γιόνας Ματσιούλις (ακόμα κι αν δώσει το παρών, με τις πιθανότητες να είναι σε βάρος του, σίγουρα δεν είναι έτοιμος), ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα παραδοθεί.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…