(Ανα)δείξτε το

tv camera basketball

tv-camera-basketball

kogasΣε αυτή τη χώρα η άρνηση αποτελεί την απλούστερη μέθοδο εφαρμοσμένης πολιτικής, προκειμένου για να νιώσει ο… αρνητής πιο δημοφιλής (να μαζέψει like), προκειμένου για να βρει συνοδοιπόρους στη σκέψη του.

Αντιθέτως, η θετική σκέψη, η επιβράβευση του καλού και η ανάδειξή του, αφήνει παγερά αδιάφορες τις πλατιές μάζες, μετατρέπεται σε… ρετσινιά, αφού “αν δεν γκρινιάζεις έχεις δόλο“.

Σκόρπιες σκέψεις, αντί προλόγου, για το θέμα που θέλω να θίξω. Και για να μην είναι εντελώς σκόρπιες και ασύνδετες, ανακαλέστε στην πρόσφατη μνήμη σας πόσες φορές έχετε διαβάσει να γράφω ότι έχουμε εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Μια απλή καταγραφή των χθεσινών πεπραγμένων: Ίκαρος – Ηλυσιακός 72-71, Απόλλων Π. – ΚΑΟΔ 62-64, Ρέθυμνο – ΑΕΝΚ 54-55. Τρία ματς κρίθηκαν με συνολική διαφορά τεσσάρων πόντων. Κι οι δύο “μεγάλοι” της Θεσσαλονίκης έχασαν, ο ΠΑΟΚ εντός έδρας από τον Πανιώνιο κι ο Άρης στην Ελευσίνα. Αν το ζητούμενο είναι οι αναμετρήσεις να έχουν αμφίρροπη έκβαση, τότε η φετινή Α1 είναι σούπερ.

Με απλά λόγια, έχουμε πρωταθληματάρα και δεν το έχουμε καταλάβει. Κι άντε εμείς να μην το έχουμε αντιληφθεί, ένεκα του ότι είμαστε -ως λαός- εθισμένοι στη μιζέρια και στην άρνηση, στην γκρίνια, στην κακομοιριά, στον πεσιμιτισμό. Το κακό είναι πως και στη NOVA δεν έχουν καταλάβει απολύτως τί αγόρασαν, τί (εξαιρετικό) προϊόν έχουν στα χέρια τους.

Σε μια εποχή που το συνδρομητικό κανάλι βρίθει προσφορών, προκειμένου να συγκρατήσει μεγάλο μέρος των πελατών του, σε μια εποχή που ανάμεσα στα περιττά έξοδα (τα… ελαστικά, να το πω αλλιώς) που κόβονται είναι και η συνδρομή, σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν προσφέρει την παραμικρή συγκίνηση, το πρωτάθλημα της Α1 μπορεί –αν προσεχτεί– να ανταποδώσει μεγάλο μέρος της επένδυσης.

Το ότι το… μπάσκετ έχει κάνει το “χρέος” του προς τον επενδυτή (βλέπε NOVA) είναι πρόδηλο. Παιχνίδια με συγκινήσεις είναι το ζητούμενο για κάθε κανάλι και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γεμάτο από τέτοια. Απορώ γιατί, βλέποντας απλά και μόνο τα σκορ, δεν μπαίνει στον κόπο η NOVA να αυξήσει τις μεταδόσεις;

Δεν είμαι αυτός που θα υποδείξει στους ανθρώπους το πώς θα κάνουν τη δουλειά τους. Απλές σκέψεις μεταφέρω. Αν το Βέροια – Παναιτωλικός έχει ενδιαφέρον (προσωπικά δεν βλέπω το γιατί), τότε το Απόλλων Π. – ΚΑΟΔ πρέπει να είναι το τηλεοπτικό must της εποχής.

Ακόμα, όμως, και χωρίς διάθεση σύγκρισης, μια μετάδοση παραπάνω σε κάθε αγωνιστική δεν θα άλλαζε τα (οικονομικά) πλάνα και τον προγραμματισμό της NOVA, θα έφερνε όμως αρκετά οφέλη.

Αν συνυπολογίσουμε και τις γεμάτες κατά το πλείστον εξέδρες, αβιάστα φτάνουμε στο συμπέρασμα πως το ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον και ένεκα του ότι προχωρά χρονικά η σεζόν, η τάση θα είναι συνεχώς αυξανόμενη. Δεν χρειάζεται ούτε να είναι κανείς ειδικός αναλυτής, ούτε να έχει δουλέψει χρόνια στην τηλεόραση για να φτάσει σε αυτές τις απλές διαπιστώσεις.

Δεν θεωρώ ότι οι άνθρωποι της συνδρομητικής τηλεόρασης, που έχουν πολλούς παραπάνω λόγους από τον γράφοντα να ασχοληθούν με το προϊόν που αγόρασαν, δεν έχουν κάνει ανάλογες σκέψεις. Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, δεν ανακάλυψα τη χαμένη Ατλαντίδα. Εκφράζω αυτό που σκέφτομαι, αλλά κι αυτό που με τα μηνύματά σας μου λέτε: Ότι θέλουμε κι άλλο μπάσκετ.

Ακόμα κι αν ο προγραμματισμός της NOVA δεν σηκώνει (το θεωρώ απίθανο, αλλά ας το δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας) άλλη αναμέτρηση, ας υπάρξει μια επαφή με τη Δημόσια Τηλεόραση, προκειμένου για την αύξηση των αγώνων που θα βλέπουμε live.
Αυτό το πρωτάθλημα, με αυτά τα αποτελέσματα, το αξίζει.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…