Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έχουμε το μομέντουμ”

“Έχουμε το μομέντουμ”

tsiakos aek

tsiakos-aek

Κάποιοι φοβούνται τη λέξη “ντέρμπι”, αλλά ντέρμπι είναι η αναμέτρηση Κοροίβου-ΑΕΚ. Ο Γιώργος Τσιάκος, πολυτιμότερος παίκτης της “Βασίλισσας”, βάσει στατιστικής, το παραδέχεται σε συνέντευξή του στην “ΩΡΑ των σπορ”. Ο έμπειρος σέντερ μάλιστα για πρώτη φορά αφήνει να εννοηθεί, ότι εσωτερικά «προβλήματα» τείνουν να προκαλέσουν αναταράξεις στην πρωτοπόρο και ζητεί λύσεις απ’ όλους όσοι είναι “γύρω από την ομάδα”.
Για την αναμέτρηση με Κόροιβο: “Πρόκειται για ντέρμπι. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Είμαστε ΑΕΚ, αλλά σ’ αυτή την κατηγορία αγωνιζόμαστε. Ο Κόροιβος έχει παθητικό τρεις ήττες, επομένως έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία και γι’ αυτόν ο αγώνας είναι καθοριστικός. Θεωρώ, όμως, ότι ο Κόροιβος θα έχει την πίεση, όχι εμείς. Πάντως, πρόκειται για μια ομάδα με αξιόλογο έμψυχο υλικό, με ποιοτικούς παίκτες. Κυρίως ποιοτικούς γκαρντ, όπως είναι οι Καρύδας και Κακλαμάνος“.
Για την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ: “Είναι προφανές, ότι βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου. Έχουμε το μομέντουμ, έχουμε την ψυχολογία, πάμε να νικήσουμε. Είμαστε έμπειροι παίκτες οι περισσότεροι. Μπορούμε να σταματήσουμε τον ρυθμό του Κοροίβου, ο οποίος βασίζεται στους αιφνιδιασμούς”.

Για το αν ο Κόροιβος είναι ομάδα “που δεν πάει” στην ΑΕΚ: “Διαπιστώσατε και με το Λαύριο, ότι κάθε αγώνας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Υπάρχουν καλές ομάδες, όπως το Λαύριο, που μπορούν να σε δυσκολέψουν. Ο Κόροιβος είναι μια καλή ομάδα, αλλά δεν νομίζω, ότι τίθεται θέμα “αν μας πάει”, ή όχι. Στον αγώνα Κυπέλλου ήμασταν ανέτοιμοι. Επιπλέον, η επιστροφή του Αλέξη Φαλέκα άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ. Ο Αλέξης είναι ήρεμη δύναμη. Η ποιότητά του και η εμπειρία του μέτρησαν καταλυτικά από την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Θυμόσαστε τι έκανε στην Καβάλα. Πόσο καθοριστική ήταν η συμμετοχή του. Ο Αλέξης μπορεί να οργανώσει, μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό, μπορεί να κλέψει μπάλες με τα μακριά του χέρια. Δημιουργεί συνθήκες εμπιστοσύνης στην ομάδα”.

Για το αν τους πείσμωσαν τα όσα είχε πει ο Αλέξης Αλεξίου μετά την ήττα του Κυπέλλου: “Πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε φορά στο παρκέ ποιοι είμαστε. Ξεχνάμε τι έγινε στο προηγούμενο ματς και προχωράμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχουμε ένα εξαιρετικό σερί, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε στο σερί. Να μην αφήσουμε να μας “πειράξει” το μυαλό το 8-0 σερί, πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Είχαμε στενοχωρηθεί και είχαμε πεισμώσει με όσα δικαίως μας είχε πει ο κύριος Αλεξίου. Σας είπα. Είναι μεγάλο το κίνητρο της ανόδου».

Για το αν θα είναι “καταστροφή” μια ήττα στην Αμαλιάδα: “Καταστροφή δεν θα είναι. Όμως, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πάμε να νικήσουμε τον Κόροιβο. Έχουμε τις δυνατότητες. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας με βάση κι αυτά που θα μας πει και ο προπονητής μας».

Για τα προβλήματα της καθημερινότητας: “Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, με αποκορύφωμα το γηπεδικό. Είδατε τι πήγε να συμβεί με το Λαύριο. Μέχρι να βρούμε ρυθμό, χάσαμε χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε σταθερή έδρα. Είναι τόσο ισχυρό το κίνητρο της επιστροφής στην Α1, που καμιά φορά τα ξεπερνάμε όλα. Καλό είναι βέβαια, όλοι όσοι είναι γύρω από την ομάδα να βρουν λύσεις στα όποια προβλήματα, έτσι ώστε εμείς, παίκτες, προπονητές, να έχουμε ν’ ασχοληθούμε μόνο με το μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…