Κεντρική NBA NCAA “Άναψαν” τα αίματα

“Άναψαν” τα αίματα

kansas georgetown

kansas-georgetown

Λίγο έλειψε το Notre Dame να βάλει τέλος στο αήττητο σερί του Ohio State, αλλά η ομάδα του Thad Matta “έσωσε την παρτίδα” στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη με 64-61. Οι “Buckeyes” δυσκολεύτηκαν υπέρ το δέον από τους “Fighting Irish“, οι οποίοι δικαιολόγησαν πλήρως το προσωνύμιό τους και έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων “άγγιξαν” τη νίκη. Η σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε, όμως, ο LaQuinton Ross (16π.-11ριμπ.) ήταν αρκετή για να δώσει στο Ohio State τη δωδέκατη νίκη (σε ισάριθμες αναμετρήσεις).

Αντίθετα, το Missouri “σκόνταψε” στο “σπίτι” του γνωρίζοντας την ήττα από το Illinois με 65-64. Θύτης του σπουδαίου “διπλού” για τους “Fighting Illini” ήταν ο Tracy Abrams (22π.), ο οποίος με δύο εύστοχες βολές 5” πριν το τέλος “έγραψε” το τελικό σκορ.

Ποιο ντέρμπι; Το Kansas μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι με το Georgetown αφού το τελικό +22 (86-64) της επικράτησης των “Jayhawks” αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Το συγκρότημα του Bill Self ήταν (για πρώτη φορά φέτος τόσο) καταιγιστικό σε άμυνα και επίθεση αφού δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους “Hoyas“, οι οποίοι περιορίστηκαν από νωρίς σε ρόλο… κομπάρσου. Ο Andrew Wiggins (12π. με 3/10 σουτ) μπορεί να ήταν (ξανά) άστοχος, αλλά το δίδυμο των Joel Embiid (17π.) και Tarik Black (17π.) δήλωσε “παρών” δίνοντας στο Kansas μία σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας.

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το Colorado το Oklahoma State. Οι “Cowboys” τα “βρήκαν σκούρα” απέναντι στους “Buffaloes“, που πάνε εξαιρετικά φέτος, αλλά η τριπλέτα των Markel Brown (23π.-11ριμπ.), Marcus Smarth (18π.) και Le’Bryan Nash (15π.) “τράβηξε κουπί” οδηγώντας το Oklahoma State στο “διπλό”.

Τέλος, το North Carolina χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπο της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση του Davidson με 97-85 (79-79κ.α.), την ίδια ώρα που Louisville και Kentucky είχαν εύκολο έργο κόντρα σε FIU και Belmont, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Ohio State – Notre Dame 64-61
Texas – Michigan State 78-92
FIU – Louisville 56-85
Colorado – Oklahoma State 73-78
Oregon – BYU 100-96 (84-84κ.α.)
Davidson – North Carolina 97-85 (79-79κ.α.)
Kansas – Georgetown 86-64
Kansas State – Gonzaga 72-62
Missouri – Illinois 64-65
Vanderbilt – Georgia Tech 76-63
Alabama – Xavier 74-77
Kentucky – Belmont 93-80

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…