Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Τί φταίει η ΑΕΚ;”

“Τί φταίει η ΑΕΚ;”

lianis vasileiadis

lianis-vasileiadis

Ο Στέλιος Βασιλειάδης, της θρυλικής “Βασίλισσας” του ’68, ξέσπασε για το γηπεδικό ζήτημα της ΑΕΚ. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” για τη μη αδειοδότηση του κλειστού της Ζωφριάς και όχι μόνο…

Η συνέντευξη Βασιλειάδη:
“Διάβασα τις δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου μετά τον αγώνα με τον Αρκαδικό. Έχει δίκιο που φωνάζει ο προπονητής της ΑΕΚ. Είναι απαράδεκτο αυτό, που συμβαίνει με την ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τα γήπεδα κι αν όντως άλλα πληρούν κι άλλα δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Προφανέστατα, και η ασφάλεια των θεατών, αλλά και των διαγωνιζομένων είναι αυτό που προηγείται. Τί φταίει όμως η ΑΕΚ;

Έχω την αίσθηση, ότι οι αγαπητοί φίλοι του δήμου (Φυλής) οφείλουν να βρουν μια λύση, από την στιγμή που αποφάσισαν να “φιλοξενήσουν” την ΑΕΚ στη Ζωφριά. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή οι παίκτες της ΑΕΚ θα κουραστούν σωματικά και ψυχολογικά από το πήγαινε-έλα.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς από τη μια το γήπεδο της Ζωφριάς είναι ακατάλληλο για αγώνες της Α2 κι από την άλλη, μαθαίνω από γνωστούς μου στον χώρο και διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι το γήπεδο λειτουργεί κανονικά για αγώνες στους οποίους συμμετέχουν… παιδιά!

Το γήπεδο είναι ακατάλληλο για άνδρες αθλητές και κατάλληλο για παιδιά; Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από το ανύπαρκτο ή ελλιπές, δεν ξέρω τι είναι, σύστημα πυρόσβεσης; Είναι κρίμα εξωγενείς παράγοντες να βάζουν σε κίνδυνο την επένδυση των κυρίων Κοτσάτου και Αλεξίου, οι οποίοι καταβάλλουν μια μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή της “Βασίλισσας” στην Α1. Η Πολιτεία θέλει να τους διώξει κι αυτούς;“.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει όμως και ο κόσμος της ΑΕΚ με τη σύγχυση που επικρατεί: “Οι αρνητικές επιπτώσεις από την αβεβαιότητα που επικρατεί στα εντός έδρας ματς είναι αλυσιδωτές. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Όπως κι εγώ έχω μπερδευτεί. Πρέπει κάθε μέρα να αγοράζει κανείς εφημερίδες για να δει πότε και πού θα παίξει η ΑΕΚ.

Αυτό προκαλεί τεράστια ζημιά στην ΑΕΚ και την αποδυναμώνει. Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ, αλλά η ιστορία αυτή προκαλεί ζημιά. Ήταν το πρόβλημα μεγάλο, που ελάχιστοι αποδέχτηκαν τον υποβιβασμό της ομάδας στις μικρές κατηγορίες, συνέβη κι αυτό. Ουέ και αλίμονο, αν χάσει η ΑΕΚ και τον σημαντικότερο σύμμαχό της, τον κόσμο”.

Για την εφετινή ομάδα της ΑΕΚ: “Είναι προφανές, ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ο Ζιάγκος. Για να είμαι ειλικρινής, από τα φιλικά δεν είχα πειστεί. Είναι προφανές όμως ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα. Επαναλαμβάνω όμως. Πρέπει να βρει λύση ο δήμος. Να πιέσει η διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν θα φταίνε αύριο ο Ζιάγκος, ο Φαλέκας, ο Τσιάκος και ο Καράμπουλας, αν κάτι δεν πάει καλά. Άνθρωποι είναι. Θα επηρεαστούν απ΄ αυτή την τρέλα. Διότι αυτό που συμβαίνει με τη Ζωφριά είναι τρέλα! Ή, πρέπει να βρει λύση ο δήμος, ή η Πολιτεία να ανοίξει τα γήπεδα και να τα κλείσει μόλις τελειώσει το Πρωτάθλημα. Ας βάλει λουκέτο τον Ιούνιο σε όσους δεν συμμορφωθούν. Τί είναι αυτά τα πράγματα τώρα;”

Για το κλειστό του Γαλατσίου: “Διάβασα ότι ο κύριος Κοτσάτος ζήτησε το γήπεδο από την Πολιτεία. Είναι ευχάριστη εξέλιξη αυτή. Για να σταματήσει η ΑΕΚ να είναι τσιγγάνα. Να βρουν στέγη όλα τα Τμήματα. Πρέπει όλοι μαζί, και θα προσπαθήσω κι εγώ, μαζί με παλαιούς συμπαίκτες μου, θα πιέσουμε εκείνους που πρέπει.

Να τρέξουμε. Εγώ ήθελα το κλειστό του Σπόρτιγκ για τη “Βασίλισσα“. Αλλά προέχει να βρεθεί λύση για όλα τα Τμήματα. Μέχρι να κτιστεί κλειστό, αν κτιστεί ποτέ δηλαδή, το Γαλάτσι αποτελεί ρεαλιστική και σούπερ λύση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…