Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Στόχος η σωτηρία”

“Στόχος η σωτηρία”

Πανελλήνιο Παίδων

basketa

Εξαιρετικό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει ο Φώτης Καρακώστας στον πάγκο της Πεντέλης καθώς επί των ημερών του στο σύλλογο, η ομάδα μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη συνεργασία με τη νέα του ομάδα, το ρόστερ που έχει στη διάθεση του καθώς και για την επιστροφή του έπειτα από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την Πεντέλη: “Η διοίκηση της Πεντέλης με προσέγγισε με πολύ ωραίο τρόπο, δείχνοντάς μου εξαρχής την πολύ μεγάλη επιθυμία που είχε για μία ενδεχόμενη συνεργασία μας. Παλιότερα είχαμε ξαναπροσπαθήσει να συνεργαστούμε όμως οι συνομιλίες μας δεν ευδοκίμησαν. Η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην απόφασή μου, γιατί θεωρώ ότι με τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο του μπάσκετ, η επιλογή έχει πλέον να κάνει όχι με την κατηγορία της ομάδας, αλλά με άλλους παράγοντες που καθορίζουν την υγεία της και το γενικότερο μέλλον της στο χώρο.

Η δεξαμενή άντλησης αθλητών και προπονητών είναι σε μεγάλο βαθμό κοινή πλέον για τις ομάδες της Α2‘ της Β‘ και της Γ’ εθνικής, με την πλειοψηφία των παραπάνω να αποφασίζουν για την επόμενη επαγγελματική τους στέγη, με κριτήρια περισσότερο την αξιοπιστία και το όραμα μιας ομάδας και λιγότερο την κατηγορία που αγωνίζεται την συγκεκριμένη χρονιά”.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: “Ξεκάθαρα στόχος είναι η σωτηρία, σε ότι έχει να κάνει με την φετινή χρονιά. Η μείωση του μπάτζετ, αλλά και η βαθμολογική θέση που βρίσκεται η ομάδα τώρα μας αναγκάζει να κοιτάξουμε πρωτίστως την σωτηρία μας. Πρόκειται άλλωστε για έναν όμιλο με πολύ καλές ομάδες και αρκετές λιγότερο δυνατές που έχουν τον ίδιο με εμάς στόχο”.

Για το ρόστερ της ομάδας: “Είναι ένα κράμα παλιών και νέων παικτών με πάρα πολύ μεγάλη διάθεση για να μάθουν και όρεξη για δουλειά. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και θα προσπαθήσουμε όλο αυτό να το κάνουμε να φανεί στο γήπεδο”.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και την επιστροφή του σε αυτό μετά από 3 χρόνια στην Β’ εθνική: “Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έχει χάσει την αίγλη που είχε παλιότερα, κυρίως λόγω της αναβάθμισης της Β’ εθνικής. Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και κρατά σε αγωνία κάθε εβδομάδα  τους  φιλάθλους που το παρακολουθούν. Το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται είναι αρκετά καλό και το πλεονέκτημα της είναι ότι φέρνει το άθλημα σε πολλές επαρχιακές πόλεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…