Κεντρική Διεθνή Μπούντουτσνοστ – ΠΑΟΚ 69-75

Μπούντουτσνοστ – ΠΑΟΚ 69-75

bogris-aris-panigiriko

Μια επεισοδιακή (η αναμέτρηση διεκόπη για 8’ μετά από κροτίδα που δέχθηκε ο Κούπερ από φιλάθλους), αλλά ταυτόχρονα σημαντική –για την συνέχεια στο Eurocup– νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ, μέσα στο εχθρικό Μαυροβούνιο, επικρατώντας της Μπούντουστνοστ με 75-69. Ο “δικέφαλος” ξεκίνησε με το δεξί στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της πρώτης φάσης.

Ισορροπημένα ξεκίνησε η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων, με τον Χαραλαμπίδη να δίνει τον ρυθμό σε ΠΑΟΚ, αλλά και στην αναμέτρηση. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρει μια μικρή διαφορά, από την αρχή του αγώνα και την διατηρούσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Μπόγρης και Πέιν “ακολουθούσουν” κατά “χέρας” τον Χαραλαμπίδη, αφού ήταν οι τρεις πιο δραστήριοι παίκτες του “δικεφάλου“.

Οι Μαυροβούνιοι δεν έδειχναν ικανοί να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να το εκμεταλλεύεται και να μένει μπροστά στο σκορ (16-11). Ένα ξέσπασμα της Μπούντουτσνοστ –στο τέλος της περιόδου- έστειλε την διαφορά στον πόντο, αλλά ο ΠΑΟΚ “απάντησε” και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενος με 22-17.

Αν και οι Μαυροβούνιου με το “καλημέρα” στην δεύτερη περίοδο μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι, οι Θεσσαλονικείς έκαναν ένα σερί 4-0 και έστειλαν τη διαφορά στους 7 πόντους (26-19), με τον Κούπερ να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση.

Η αναμέτρηση διακόπηκε, μετά από κροτίδα που πέταξαν οι Μαυροβούνιοι φίλαθλοι στον Κούπερ, με τους διαιτητές να στέλνουν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μετά από 8λεπτη διακοπή η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μπούντουτσνοστ να μειώνει στους 4 πόντους (22-26) με εύστοχο τρίποντο του Ιβάνοβιτς. Ο “δικέφαλος” δεν επηρεάστηκε από την διακοπή και άνοιξε την “ψαλίδα” (36-28).

Οι γηπεδούχοι με ένα ξέσπασμά τους έριξαν τη διαφορά στους 2 πόντους (36-34), με τον ΠΑΟΚ να χάνει την συγκέντρωσή του. Ο Μπόγρης με 4 συνεχόμενους πόντους, έστειλε τον ΠΑΟΚ προηγούμενο (40-38) στην ανάπαυλα για το ημίχρονο.

Σε κάθε λύση που έβρισκε ο ΠΑΟΚ, ώστε να πετυχαίνει καλάθια, οι Μαυροβούνιοι είχαν απάντηση. Οι Θεσσαλονικείς διατηρούσαν το προβάδισμα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει τον ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κούπερ είχε “ντυθεί” Μπόγρης στο τρίτο δεκάλεπτο, οδηγώντας τους “ασπρόμαυρους“. Ο ΠΑΟΚ είχε ανακτήσει την διαφορά “ασφαλείας” των 7 πόντων (52-45). Οι Θεσσαλονικείς πάτησαν “γκάζι” και τελείωσαν προηγούμενοι και την τρίτη περίοδο –παρά την προσπάθεια των Μαυροβούνιων– με 61-51.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να κάνουν “διαγωνισμό” αστοχίας, κάτι βέβαια που συνέφερε τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου το πέτυχε ο Σέχοβιτς 3’ μετά την έναρξή του και μειώνοντας στους 8 πόντους (61-53).

Οι Μαυροβούνιοι έδειξαν να “ξυπνάνε” και κάνοντας ένα σερί 7-2, μείωσαν την διαφορά στους 5 πόντους (58-63). Οι Θεσσαλονικείς είχαν επαναπαυτεί στην διαφορά των 10 πόντων, του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Χαραλαμπίδης έχοντας πετύχει 17 πόντους, κρατούσε “ζωντανό” τον ΠΑΟΚ στο κλειστό “Moraca Sports Center“. Οι γηπεδούχοι πίεζαν τους Θεσσαλονικείς, αλλά το συγκρότημα του κόουτς Μαρκόπουλου δεν “μάσαγε” και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη τον Μαυροβούνιων, πήρε τη σημαντική νίκη με 75-69.

Διαιτητές: Χέρτσεγκ, Ματιόλι, Ομπρκνέζεβιτς
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 51-61, 69-75.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (Τζόβοβιτς): Σέχοβιτς 18 (1), Μιχαϊλοβιτς 4, Πόποβιτς Μ., Σούμποτιτς, Κομάτινα 8 (1), Βιτκόβατς 6, Πόποβιτς Α. 14 (1), Ακιντέλ 8, Ιβάνοβιτς 3 (1), Καπίν 3, Κόλεμαν 5.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 13 (1), Κούπερ 12 (2), Χαραλαμπίδης 21 (1), Τσόχλας, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 6 (1), Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 17, Κασελάκης 3 (1), Λιάπης.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…