Κεντρική NBA “Λύκοι” με… νύχια (vid)
NBA

“Λύκοι” με… νύχια (vid)

suns thunder

suns-thunder

Η δύναμη της έδρας έκανε για ακόμη μία φορά την εμφάνισή της στο ΝΒΑ καθώς από τις συνολικά έξι (6) αναμετρήσεις της χθεσινής ημέρας, μόλις μία έληξε με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς άλωσαν την έδρα των Νιου Γιόρκ Νικς (109-100), την ίδια ώρα που οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (Ράσελ Ουέστμπρουκ παρόντος) επιβλήθηκαν των Φοίνιξ Σανς με 103-96.

Τα αποτελέσματα:
Ντιτρόιτ Πίστονς – Μπόστον Σέλτικς 87-77
Μαϊάμι Χιτ – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-93
Ορλάντο Μάτζικ – Ντιτρόιτ Πίστονς 107-86
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Φοίνιξ Σανς 103-96
Λος Άντζελες Λέικερς – Ατλάντα Χοκς 105-103
Νιου Γιόρκ Νικς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 100-109

Το μη χείρον βέλτιστον

josh-smith-detroit

Η φετινή δυναμική των Μπόστον Σέλτικς επιτρέπει στους αντιπάλους τους να παίρνουν τη νίκη ακόμα κι όταν είναι… κατώτεροι των περιστάσεων. Κάτι τέτοιο συνέβη χθες με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, οι οποίοι επικράτησαν των “Κελτών” με 87-77, αν και ήταν εξαιρετικά άστοχοι (2/13 τρίποντα και 17/29 βολές). Τα “Πιστόνια” είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έχοντας ως αιχμή του δόρατος την τριάδα των Τζος Σμιθ (15π.), Αντρέ Ντράμοντ (15π.-12ριμπ.) και Γκρεγκ Μονρό (15π.-10ριμπ.), πήραν τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Μπραντ Στίβενς που συνεχίζει να απογοητεύει τους φίλους της. Από πλευράς Βοστώνης, πρώτος σκόρερ ήταν ο ρούκι Κέλι Όλινικ, με 15π. και 8ριμπ..

Με την αύρα του Ράσελ

suns-thunder1

Η επιστροφή του Ράσελ Ουέστμπρουκ στη δράση ήταν η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ημέρας στο ΝΒΑ καθώς σηματοδότησε την επανασύνδεση του εκρηκτικού διδύμου των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Έτσι, η νίκη δεν θα μπορούσε παρά να έρθει απολύτως φυσιολογικά στην αναμέτρηση με αντίπαλο τους Φοίνιξ Σανς (103-96). Η ομάδα του Σκοτ Μπρουκς δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά “πατώντας το γκάζι” στην τελευταία περίοδο, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των μαχητικών “Ήλιων“.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κέβιν Ντουράντ (33π.-10ριμπ.), με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ (21π.-7ασ.) να υπενθυμίζει σε όλους γιατί θεωρείται εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ του πρωταθλήματος, την ίδια ώρα που το Φοίνιξ είδε τον Έρικ Μπλέντσο (26π.-14ασ.) να πραγματοποιεί μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση.

Δια χειρός Γκασόλ

teague-jeff

Η Ατλάντα Χοκς βρέθηκαν μία ανάσα από την ανατροπή και το “διπλό” επί των Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά η ψυχραιμία που επέδειξε ο Πάου Γκασόλ 6’’ πριν το τέλος ήταν καταλυτική. Ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ ευστόχησε δις από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στα “Γεράκια“. Οι “Λιμνάνθρωποι” είδαν το Χάρο με τα μάτια τους στην τελευταία περίοδο, αλλά το νταμπλ νταμπλ του Πάου Γκασόλ (16π.-13ριμπ.) σε συνδυασμό με τη νέα σπουδαία εμφάνιση του Εξέιβιερ Χένρι (18π.) ήταν αρκετά για να τους δώσουν τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που στηρίχθηκε στον επιθετικό οίστρο του Κάιλ Κόρβερ (22π.), ο οποίος ήταν αλάνθαστος (6/6) από την περιφέρεια.

“Λύκοι” στο “MSG”

barea-wolves

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς δείχνουν (σε πρώτη φάση) πως φέτος μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να προκριθούν στα πλέι οφ. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η μέχρι τώρα εικόνα τους και η νίκη που πέτυχαν χθες απέναντι στους Νιου Γιόρκ Νικς (100-109) στο Madison Square Garden. Οι “Λύκοι” ήταν… απολαυστικοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με τον Κέβιν Λαβ (34π.-15ριμπ.) να ηγείται στο σκοράρισμα και τον Κέβιν Μάρτιν (30π. με 5/5 τρίπ.) να… “πυροβολεί” από την περιφέρεια, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στη Νέα Υόρκη που ακόμα… ψάχνεται. Η ομάδα του Μάικ Γούντσον είχε ως κορυφαίο τον “διπλό” Καρμέλο Άντονι (21π.-17ριμπ.), αλλά δεν βρήκε λύσεις στο μαρκάρισμα των δύο αστεριών των “Λύκων“, με αποτέλεσμα να έρθει (απολύτως δικαιολογημένα) η πρώτη εντός έδρας ήττα για φέτος.

Η βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Ιντιάνα Πέισερς 3-0
Φιλαδέλφεια Σίξερς 3-0
Τορόντο Ράπτορς 2-1
Ντιτρόιτ Πίστονς 2-1
Μαϊάμι Χιτ 2-2
Ορλάντο Μάτζικ 2-2
Ατλάντα Χοκς 1-2
Σάρλοτ Μπόμπκατς 1-2
Νιου Γιορκ Νικς 1-2
Μπρούκλιν Νετς 1-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς 1-2
Σικάγο Μπουλς 1-2
Μιλγουόκι Μπακς 1-2
Μπόστον Σέλτικς 0-3
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-3

ΔΥΣΗ
Χιούστον Ρόκετς 3-0
Μινεσόταν Τίμπεργουλβς 3-0
Φοίνιξ Σανς 2-1
Λος Άντζελες Κλίπερς 2-1
Πόρτλαντ Μπλέιζερς 2-1
Σαν Αντόνιο Σπερς 2-1
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 2-1
Ντάλας Μάβερικς 2-1
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 2-1
Λος Άντζελες Λέικερς 2-2
Σακραμέντο Κινγκς 1-2
Μέμφις Γκρίζλις 1-2
Νιου Ορλίν Πέλικανς 1-2
Ντένβερ Νάγκετς 0-2
Γιούτα Τζαζ 0-3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…