Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Χρειάζεται μία υπέρβαση”

“Χρειάζεται μία υπέρβαση”

ΕΣΚΑΝΑ

basketa4

Στη δεύτερη χρονιά του στον πάγκο του Πανναξιακού, ο Δημήτρης Δαμιανίδης θέλει να δεν τους νησιώτες να κατακτούν την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο τεχνικός που πέρσι στέφθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΚ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων), τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες των Κυκλάδων αλλά και για το ενδεχόμενο ανόδου στις εθνικές κατηγορίες που θα φέρει πολλές αλλαγές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την ομάδα του Πανναξιακού: “Κάναμε πέρσι μία καλή προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία μας αλλά και από τα επίπεδα οργάνωσης του συλλόγου. Υπάρχει ένα υλικό γηγενών παιδιών που μπορούν να βοηθήσουν. Πέρσι πήραμε το πρωτάθλημα έχοντας στο ρόστερ μας μόνο Ναξιώτες και πήγαμε στα μπαράζ αλλά δεν καταφέραμε να ανέβουμε στην Γ’ εθνική. Ο στόχος για φέτος είναι να κάνουμε το ίδιο. Θέλουμε να τερματίσουμε πάλι πρώτοι και να φτάσουμε στα μπαράζ ώστε να διεκδικήσουμε την άνοδο”.

Για το μπάσκετ στις Κυκλάδες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: “Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που υπάρχουν είναι οι ελάχιστοι αγώνες που δίνει η κάθε ομάδα, ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις από νησί σε νησί. Γενικά υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο, όμως εξαιτίας των λιγοστών παιχνιδιών στερούνται παραστάσεων και εμπειριών. Αυτό φαίνεται στα μπαράζ γιατί οι αντίπαλοι μας έχουν περισσότερες εμπειρίες, καθώς όσα παιχνίδια παίζει μέσα σε μία χρονιά ένα παιδί από τη Ρόδο τα δικά μας τα παίζουν σε τρία. Εμείς έχουμε ένα κορμό παιδιών που προέρχονται από τις ακαδημίες μας, οι οποίες λειτουργούν καλά κι έχουν συμμετοχή. Εμάς στόχος μας είναι να δουλεύουμε στις μικρές ηλικίες γιατί δεν έχουμε περιθώρια”.

Για το επίπεδο των πρωταθλημάτων της Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων: “Το επίπεδο όπως νομίζω και σε όλη την Ελλάδα έχει πέσει. Υπάρχουν κάποια παιδιά που ξεχωρίζουν και έχουν ταλέντο, όμως χρειάζονται παιχνίδια για να εξελιχθούν. Το επίπεδο των πρωταθλημάτων δεν είναι υψηλό αλλά μέτριο προς χαμηλό. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία υπέρβαση για να ανέβει μία ομάδα στην Γ’ εθνική. Ο κόσμος της Νάξου αγαπάει το μπάσκετ κι αν ανέβει μία ομάδα θα υπάρξει συσπείρωση και θα αλλάξουν πολλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…