Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τα αποτελέσματα (vid)

Τα αποτελέσματα (vid)

campbell strasbourg

campbell-strasbourg

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπουντιβέλνικ. Το συγκρότημα του Αϊνάρς Μπαγκάτσκις επικράτησε σε ματς – θρίλερ της Παρτιζάν με σκορ 74-69. Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τους Ουκρανούς ενώ από πλευράς Παρτιζάν ξεχώρισε ο Αμερικανός Τέρενς Κίνσεϊ με 16 πόντους.

Στο ντεμπούτο του Σαούλιους Στομπέργκας η Ζαλγκίρις Κάουνας παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα, επιβλήθηκε άνετα της αδύναμης Στρασμπούρ με σκορ 88-64 πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. Όλα τα λεφτά για τους Λιθουανούς ο Μαρτίνας Πότσιους ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και 7/9 τρίποντα. Από τους Γάλλους ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος Αλέξις Αζινσά με 21 πόντους αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Παίζοντας τρομερή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο η Ουνικάχα Μάλαγα διέλυσε την Γαλατασαράι με σκορ 84-57 και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Εξαιρετικός για το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα, που έδεσε χειροπόδαρα τον Εργκίν Αταμάν στη μάχη των πάγκων, ήταν και πάλι ο λευκός Αμερικανός Νικ Κάνερ –  Μέντλεϊ που πέτυχε 16 πόντους.

Τρομακτική εμφάνιση για τη Φενέρμπαχτσε. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τη Μπαρτσελόνα έστειλε στο καναβάτσο και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας συντρίβοντας την με σκορ 86-60 και πλέον αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Ολοκληρωτικό μπάσκετ για τους Τούρκους που είχαν για άλλη μία φορά σε σεληνιασμένη κατάσταση το Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς που σκότωσε τη ρωσική αρκούδα με 23 πόντους (7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές).

Η μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα έγινε στη Βαρκελώνη. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας και σταχτοπούτα στο θεσμό, Ναντέρ, μετά τη συντριβή που γνώριζε την περασμένη αγωνιστική από την Παρτιζάν, επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 71-67 μέσα στο “Παλαού Μπλαουγκράνα“, υποχρεώνοντας τους ντεφορμέ Καταλανούς στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους. Κορυφαίος για τους εκπληκτικούς Γάλλους ο Αμερικανός Ντεσόν Τόμας με 14 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Τα αποτελέσματα:
Μπουντιβέλνικ – Παρτιζάν 74-69
Ζαλγκίρις Κάουνας – Στρασμπούρ 88-64
Ουνικάχα Μάλαγα – Γαλατασαράι 84-57
Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-60
Μπαρτσελόνα – Ναντέρ 67-71

Δια χειρός Λαβρίνοβιτς… πρώτη νίκη για Μπουντιβέλνικ

kinsey-partizan

Αποφασισμένη για να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση μπήκε στο παρκέ η Μπουντιβέλνικ. Οι Ουκρανοί με σωστές επιλογές στην επίθεση ξέφυγαν με 9-2 στο ξεκίνημα. Ένα αντιαθλητικό φάουλ, όμως, του Αρτούρ Ντροζντόφ έδωσε την ευκαιρία στη Παρτιζάν να επανέλθει γρήγορα στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 17-17.

Στη δεύτερη περίοδο παρακολουθήσαμε την αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ με το ένα καλάθι να διαδέχεται το άλλο. Οι άμυνες πήγαν περίπατο. Τελικά η Μπουντιβέλνικ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με διαφορά ενός καλαθιού (44-42).

Στην επανάληψη οι άμυνες έδεσαν με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να βρίσκουν πολύ δύσκολα διαδρόμους για το καλάθι. Οι Ουκρανοί μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια με αποτέλεσμα η Παρτιζάν να κλείσει την τρίτη περιόδο προηγούμενη με βραχέα κεφαλή (53-52).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς ο οποίος με συνεχόμενους πόντους τόσο από την περιφέρεια όσο και από το ζωγραφιστό πήρε τη Μπουντιβέλνικ από το χεράκι και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Βέβαια για να φτάσουν οι Ουκρανοί στην τελική επικράτηση χρειάστηκαν και τη ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα του Μπλέικ Αχέρν και του Νταχουάν Σάμερς από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Μπουντιβέλνικ – Παρτιζάν 74-69
Διαιτητές: Ανκαραλί – Γκόντας – Άλικο.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 44-42, 52-53, 74-69.
ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (Μπαγκάτσκις): Λαβρίνοβιτς 22 (2 τριπ., 8 ριμπ.), Ντροζντόφ 4 (7 ριμπ.), Γκορμπένκο, Στρέλνιεκς 5 (1), Ανισίμοβ 2, Ντάουνς 7 (1), Μίναρντ 10 (2), Σάμερς 15 (1), Axέρν 9 (1).
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βουγιόσεβιτς): Λοβέρν 2 (13 ριμπ.), Βέστερμαν 5 (1), Ντάλο, Μιλοσάβλιεβιτς 15, Μπογκντάνοβιτς 15 (3), Γκάγκιτς 7 (7 ριμπ.), Μούσλι 4, Κίνσεϊ 16, Μπεζμπράντιτσα.

Σεφτέ στις νίκες με “υπογραφή” Πότσιους

lipkevicius-zalgiris

Πολύ δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας να προσπαθεί με τη βοήθεια του κόσμου  να επιβάλει το ρυθμό της χωρίς να τα καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Παίρνοντας σημαντική βοήθεια από το δίδυμο Μαρτίνας ΠότσιουςΒιτένις Λιπκεβίτσιους οι Λιθουανοί κατάφεραν να κλείσουν τη πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (19-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως το συγκρότημα του Σαούλιους Στομπέργκας πάτησε το γκάζι και με επιμέρους σκορ περιόδου 25-19 πήγε στα αποδυτήρια με 9 πόντους διαφορά (44-35) βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη.

Στην επανάληψη η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν καταιγιστική. Με εξαιρετική επιθετική λειτουργία ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τη Στρασμπούρ να αναλαμβάνει “ρόλο κομπάρσου” στην αναμέτρηση και να γνωρίζει την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ζαλγκίρις Κάουνας – Στρασμπούρ 88-64
Διαιτητές
: Λαμόνικα – Τσμίκιεβιτς – Αράνα.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-35, 70-51, 88-64.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Στομπέργκας): Πότσιους 23 (7), Βένε 9 (1), Λιπκεβίτσιους 8, Κλιμαβίτσιους 2, Γιανκούνας 2, Γιασικεβίτσιους 13 (3), Ντέτμον 15 (3), Μιλάκνις 6, Κούπσας 4, Λαβρίνοβιτς 2.
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Κολέ): Τουπέν, Ντιo, Λελούπ 12 (2), Λακόμπ 4, Κάμπελ 10 (1), Γκριρ 8 (1), Ντιπόρ 4, Αμπρομάιτις 5, Αζινσά 21, Μέρφι.

Πάρτυ… στην Ανδαλουσία 

granger-malaga

Εκρηκτικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Ουνικάχα Μάλαγα. Το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα με πρώτα βιολιά στην επίθεση το Νικ Κάνερ -Μέντλεϊ και τον Ερλ Κάλογουεϊ πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας χτίσει μία διαφορά οκτώ πόντων (20-12).

Η Γαλατασαράι όμως αντέδρασε και με όπλο την περιφερειακή ευστοχία της κατάφερε να πετύχει 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο και να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ με 42-41.

Στην επανάληψη οι Ισπανοί έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο βραχυκυκλώνοντας  την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Οι Τούρκοι αδυνατούσαν να βρουν ελεύθερο διάδρομο προς το καλάθι της Ουνικάχα Μάλαγα με αποτέλεσμα οι Ανδαλουσιάνοι να συντρίψουν την Γαλατασαράι με σκορ 84-57 και να πετύχουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας που μετέχει και ο Ολυμπιακός. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως οι Τούρκοι πέτυχαν μόλις 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ουνικάχα Μάλαγα – Γαλατασαράι 84-57
Διαιτητές: Πουλκ – Σούλγκα – Μπισάνγκ.
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 41-42, 61-50, 84-57.
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Σαμπόνις 6, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 13 (1), Σουάρεθ 4, Γκρέιντζερ 9 (1), Βάσκεθ 10, Κουζμίνσκας 5 (1), Ντράγκιτς 10 (2), Χετσμάγιερ, Κάνερ-Μέντλεϊ 16 (2), Στίματς 7, Τοντόροβιτς 2.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Έρτσεγκ 5 (1), Γκόρντον 12 (1τριπ., 7 ριμπ., 10 ασ.), Αλντεμίρ 8, Μάτσβαν 11, Αρόγιο 7 (1), Γκιουλέρ 3 (1), Ντάντλεϊ 4, Ντόμερκαντ 3 (1), Κοκσάλ 2, Μενσά-Μπονσού 10 (11 ριμπ.), Σονμέζ.

Η Φενέρμπαχτσε “έπνιξε” τη “ρωσική αρκούδα”

preldzic-teodosic

Καταιγιστική ήταν η Φενερμπαχτσέ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε γρήγορα ρυθμό στην επίθεση και με αιχμή του δόρατος το Νεμάνια Μπιέλιτσα προηγήθηκε με 26-16 στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Τούρκοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν το ρωσικό καλάθι με τη διαφορά να εκτινάσσεται στο +22 (42-20) με τρίποντο του καυτού Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα προσπάθησαν να αντιδράσουν και με σερί 13-2 πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 11 πόντους (44-33).

Στο δεύτερο ημίχρονο πολλοί περίμεναν ότι η ρωσική αρκούδα θα αντιδρούσε και θα βλέπαμε ντέρμπι ωστόσο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συντηρούσε άνετα μια διψήφια διαφορά εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη και την αστοχία των Ρώσων με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μην καταφέρει να μπει ποτέ στη διεκδίκηση του αγώνα και να γνωρίσει μάλιστα τη συντριβή  με σκορ 86-60. O Zέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε και πάλι να επικρατήσει του Έτορε Μεσίνα στη μάχη των πάγκων.

Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-60
Διαιτητές: Ιερεζουέλο – Μπολτάουζερ – Αναστόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 44-33, 61-47, 86-60.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Μακάλεμπ 14 (1) Μπιέλιτσα 9 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Μαχμούτογλου 2, Κλέιζα 12, Βίντμαρ 4, Ζόριτς 4, Μπογντάνοβιτς 23 (2), Πρέζλιτς 13, Σιπαχί 5 (1), Μπίρσεν.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς, Μίτσοφ 20 (3), Φριντζόν, Τζάκσον 2, Πάργκο 2, Κρίστιτς 3, Γουίμς 3, Καούν 4, Χριάπα 9 (1), Χάινς 17 (8 ριμπ.).

Βόμβα μεγατόνων… στη Βαρκελώνη

nanterre-celebration

Τίποτα δεν προμήνυε στην αρχή τη μεγάλη έκπληξη που επρόκειτο να γίνει στο παρκέ του “Παλαού Μπλαουγράνα“. Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο παρκέ και έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο όπου και προηγήθηκε με 10 πόντους διαφορά (26-16).

Στη δεύτερη περίοδο όμως η Ναντέρ έδειξε τα δόντια της. Με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε στο παιχνίδι και βρέθηκε να υπολείπεται με διαφορά μόνο ενός καλαθιού στο τέλος του ημιχρόνου (39-37).

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά και με όπλο την άμυνα της άνοιξε και τη διαφορά στους 9 πόντους (60-51) στο τέλος της τρίτης περιόδου βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη. Ωστόσο οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν είχαν πει και πάλι την τελευταία τους λέξη. Με σερί 13-3 ισοφάρισαν 63-63 τους Καταλανούς πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά η μπάλα ήταν βαριά. Οι δύο ομάδες έφτανα με μεγάλη δυσκολία στο καλάθι. Ο Αμερικανός γκαρντ της Ναντέρ, Ζε’ Κελ Φόστερ, με καλάθι του στα 7 δευτερόλεπτα πάγωσε τους Καταλανούς δίνοντας το προβάδισμα στους Γάλλους με 69-67. Ο Ναβάρο αστόχησε στο τρίποντο της νίκης και ο ΜVP της αναμέτρησης, Ντεσόν Τόμας, με δύο ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το τελικό 71-67 σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη της Ναντέρ στην ιστορία της.

Μπαρτσελόνα – Ναντέρ 67-71
Διαιτητές: 
Tζόβτσιτς – Κορομηλάς – Πέτεκ.
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 39-37, 60-71, 67-71.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 5 (11 ριμπ.), Σάντα 4, Χουέρτας 9 (1), Αμπρίνες 15 (3), Ναβάρο 2, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 9, Χεζόνια, Λάμπε 11 (1), Νάχμπαρ 4, Τόμιτς 8.
ΝΑΝΤΕΡ (Ντοναντιέ): Νζεουλί 7 (1), Ζουντίθ, Τζαιτέ , Κοροσίν, Μίτσαμ 10, Γκλαντίρ 12 (2), Φόστερ 5 (1), Ντάνιελς 11 (1), Τραορέ 6, Τόμας 14 (3), Πασκάλ 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…