Κεντρική NBA NCAA Σε αντιπαράθεση με τους ατζέντηδες

Σε αντιπαράθεση με τους ατζέντηδες

kabongo

kabongo-texas

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του NCAA είναι οι διάφορες… οχλήσεις που δέχονται οι κορυφαίοι (κυρίως) παίκτες τους από τους ατζέντηδες, που θέλουν να τους μετατρέψουν σε επαγγελματίες μία ώρα αρχύτερα. Γι αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι αυτοί που τάσσονται υπέρ μίας πιο αυστηρής νομοθεσίας στο κολεγιακό πρωτάθλημα με σκοπό να προστατευτούν οι ομάδες (αλλά και οι παίκτες) από τους ατζέντηδες.

Όπως έχουμε διαπιστώσει όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες. Όσο περισσότερα άτομα υπάρχουν για να δουλέψουν μαζί με σκοπό την προστασία των μαθητών – αθλητών, πιστεύω πως θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τους επαγγελματίες ατζέντηδες που παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες, όσο και τους θεσμούς“, δήλωσε επί του θέματος ένας εκ των αθλητικών διευθυντών του North Carolina παρουσιάζοντας πλήρως το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Γι αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιδιώκουν την επιβολή ακόμα μεγαλύτερων χρηματικών προστίμων (ακόμη και ύψους 100 χιλ. δολαρίων) με απώτερο σκοπό να εκλείψουν τα φαινόμενα επαφών παικτών με ατζέντηδες πέρα από το επιτρεπόμενο, όπως επίσης και προσπάθεια… βοήθειας κάτω από το τραπέζι.

Θυμίζουμε πως ένας από τους παίκτες που την “πάτησαν” από αντίστοιχη περίπτωση την περσινή σεζόν ήταν ο Myck Kabongo του Texas (φώτο), ο οποίος έχασε συνολικά είκοσι τρία (23) παιχνίδια της ομάδας του λόγω της… “οικονομικής βοήθειας” που του είχε δώσει ένας ατζέντης για να συμμετάσχει σε ένα καλοκαιρινό καμπ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…