Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πρεμιέρα σε… τρεις δόσεις

Πρεμιέρα σε… τρεις δόσεις

batiste dunston

batiste-dunston

Η στιγμή της έναρξης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη έφτασε. Η Ευρωλίγκα επιστρέφει το επόμενο τριήμερο με δώδεκα (12) ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Αύριο (16/10) η αυλαία ανοίγει με δύο αναμετρήσεις. Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ θα φιλοξενήσει την γαλλική Στρασμπούρ η οποία φιλοδοξεί να πετύχει την πρώτη της νίκη στο θεσμό ενώ στην Ιταλία η αποδυναμωμένη Σιένα θα υποδεχθεί την Γαλατασαράι η οποία επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από απουσία ενός χρόνου.

Την Πέμπτη (17/10) ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καλείται να ανακάμψει αντιμετωπίζοντας τη Λιέτουβος Ρίτας στη Λιθουανία. Για τον ίδιο όμιλο ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχθεί την πρωτάρα αλλά δυνατή Λοκομοτίβ Κουμπάν ενώ στο ντέρμπι της ημέρας η Κούτσα Λαμποράλ θα φιλοξενήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σκορτσιανίτη.

Για τον πρώτο όμιλο η ενισχυμένη Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου θα φιλοξενήσει την Παρτιζάν ενώ η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα ξεκινήσει το ταξίδι της στη φετινή Ευρωλίγκα από την Ουκρανία, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπουντιβέλνικ. Τέλος η φορμαρισμένη ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα δοκιμαστεί εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ.

Για τον δεύτερο όμιλο η Εφές Ανατολού του Κώστα Βασιλειάδη θα υποδεχθεί την ανανεωμένη Αρμάνι Μιλάνο.

Την Παρασκευή (18/10) η αποδυναμωμένη Ζαλγκίρις θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρεαλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση στο Κάουνας, ενώ η πολωνική Ζιελόνα Γκόρα θα υποδεχθεί τη φιλόδοξη Μπάγερν Μονάχου στην παρθενική παρουσία και των δύο ομάδων στο θεσμό. Η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής πέφτει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τη δυνατή φέτος Μάλαγα με στόχο να μπει με το δεξί στους ομίλους της Ευρωλίγκας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου, όλοι είδαν τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο»

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Οντέντ Κάτας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Η Μακάμπι…