Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πρέπει να κάνουμε… χιλιόμετρα”

“Πρέπει να κάνουμε… χιλιόμετρα”

pedoulakis gomelsky

pedoulakis-gomelsky

Το ταξίδι για το Βίλνιους -μέσω Φρανκφούρτης– ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διανυκτερεύσει σήμερα στη Γερμανία, απ όπου αύριο θα αναχωρήσει με προορισμό την πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Μπορεί την αποστολή των “πρασίνων” δεν συμπεριελήφθη ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά αυτό που βρίσκεται στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη είναι αποκλειστικά και μόνο η βελτίωση της ομάδας του στα επόμενα παιχνίδια.

Λίγο πριν την αναχώρηση του τριφυλλιού, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο χαμηλό επίπεδο ετοιμότητας που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή στο “πράσινο” στρατόπεδο.

“Εμείς χρειαζόμαστε να κάνουμε επίσημα  δυνατά παιχνίδια για να βρούμε ρυθμό. Φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι πως έχουμε πρόβλημα στο ρυθμό, αλλά και στη φυσική κατάσταση, λόγω των διαφόρων προβλημάτων που μας παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία. Να βρούμε ομοιογένεια. Έχουμε πρόβλημα μέσα στο καλάθι, με παιδιά που δεν είναι έτοιμα. Αυτό θα λυθεί μέσα από τις προπονήσεις”, δήλωσε αρχικά και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μάικ Μπράμος: “Ο Μάικ είναι κλινήρης με πυρετό στο νοσοκομείο. Αν είναι ΟΚ θα ταξιδέψει αύριο“.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Αργύρης Πεδουλάκης σημείωσε: “Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να καλύψει τα προβλήματα μέσα από τους τραυματισμούς και μέσα από το πανευρωπαϊκό. Πρέπει να γίνουμε ομάδα μέσα στο γήπεδο. Πολλά παιδιά δεν ξέρουν τα plays. Πρέπει να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα ως ομάδα“.

“Η Ευρωλίγκα διαφέρει…”

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανέφερε πως: “Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας για εμάς, όπως ήταν και με τον Ολυμπιακό. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις και αυτό το είδαμε και χθες όπου ο αντίπαλός μας κέρδισε δίκαια.

Η Λιέτουβος Ρίτας έχει ήδη παίξει πέντε επίσημα ματς και έχει καταφέρει να βρίσκεται σε έναν καλό ρυθμό, αλλά αυτό δεν μας λέει κάτι. Εμείς είμαστε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα και είμαστε σίγουροι ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Λιέτουβος μπορεί να έχει παιχνίδια στα πόδια της, αλλά η Ευρωλίγκα διαφέρει πάρα πολύ από τις υπόλοιπες διοργανώσεις“.

Τέλος, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς τόνισε:  “Ταξιδεύω μαζί με την ομάδα για να παίξω. Σίγουρα δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς μπάσκετ, αλλά αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο, είμαι εδώ για να το κάνω. Αυτό που χρειάζομαι εγώ προσωπικά, λόγω της απουσίας μου από τις προπονήσεις, είναι να καταφέρω να βρω ρυθμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας θα είναι δύσκολο για εμάς. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έχει δώσει αρκετά επίσημα παιχνίδια. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά στην Ευρωλίγκα και να μπούμε σε ένα ρυθμό, ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Για να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο, πρέπει πρώτα να πετύχουμε 100 μικρούς στόχους που βάζουμε κάθε μέρα. Αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Δεν παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»

Στα ερχόμενα παιχνίδια της Euroelague, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν. «Αγχώθηκε» για τρία δεκ…