Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παγκόσμια διάκριση

Παγκόσμια διάκριση

vassilis spanoulis olympiacos piraeus

vassilis-spanoulis-olympiacos-piraeus

Με το πρώτο Διεθνές βραβείο αθλητισμού “Giuseppe Sciacca” θα τιμηθεί ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Λαρισαίος γκαρντ του Ολυμπιακού κλήθηκε στην απονομή, που θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Βατικανό, παρουσία δυο Καρδιναλίων, των Dario Castrillon Hoyos και Peter Turkson και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από το πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο ανά τον πλανήτη.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου τόσο για μένα, για την ομάδα μου, τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη”, δήλωσε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης μετά την γνωστοποίηση της διάκρισης.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων , Αρχαιολόγος-Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έθεσε και την υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανούλη στην κατηγορία βράβευσης νέων αθλητών έως 35 ετών, δήλωσε:

“Είμαι ευτυχής και περήφανη που το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού φέτος έρχεται στην Ελλάδα και στον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο, υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, με ήθος… παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου στα γήπεδα.

Κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ και σαφέστατα είναι ο καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη. Η Κριτική επιτροπή τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές υψηλού βεληνεκούς από όλα τα αθλήματα παγκοσμίως και ως Ελληνίδα αισθάνομαι διπλά υπερήφανη για την δικαίωση της πρότασής μου στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη“.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων δήλωσε για την βράβευση του Έλληνα καλαθοσφαιριστή “Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη, Η βράβευσή του τιμά το ελληνικό μπάσκετ και δικαιώνει το ταλέντο και το ήθος του παίκτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…