Πάμε πολύ καλά

tsochlas aris paok

tsochlas-aris-paok

kogasΑνάλυση με δείγμα τριών αγωνιστικών δεν μπορεί να υπάρξει, όμως ήδη έχει καταγραφεί μια… τάση, άρα μπορούμε να καταθέσουμε κι εμείς άποψη για το πρωτάθλημά μας, το οποίο -σε πείσμα όσων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή μεμψιμοιρούν- είναι μια χαρά.

Μετά από τρεις αγώνες, λοιπόν, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν το απόλυτο, με τους “ερυθρόλευκους” να κουβαλούν το -2, λόγω των επεισοδίων στον περσινό τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο “δικέφαλος” έχει περάσει από το Αλεξάνδρειο και το “κλασικό” ντέρμπι της συμπρωτεύουσας, αλλά και από το… στοιχειωμένο γι’ αυτόν Ρέθυμνο.

Είναι ο ίδιος ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε μέσα στο “Παλατάκι” από τον Άρη, ο οποίος επίσης φιγουράρει στις ψηλές βαθμολογικές θέσεις, έχοντας περάσει όμως το “σοκ” της ήττας από τον ΠΑΟΚ και νικώντας στις… λεπτομέρειες την Κηφισιά.

Είναι η ίδια Κηφισιά που αφού νίκησε τα Τρίκαλα εκτός έδρας, έχασε με εμφατικό τρόπο από τον ΚΑΟΔ στο σπίτι της. Τον ΚΑΟΔ που με τη σειρά του νίκησε τον μέχρι χθες αήττητο σε Ελλάδα και Ευρώπη, Πανιώνιο.

Ο Πανελευσινιακός, ο οποίος διασύρθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, απάντησε με νίκη επί του Ηλυσιακού, ενώ ο Ίκαρος Χαλκίδας έχασε με… κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό. Ήταν η ίδια ομάδα που νίκησε τον Απόλλωνα, έχοντας στις τάξεις της τον MVP της δεύτερης αγωνιστικής (Σάτον).

Προσθέστε στην… εξίσωση και τον ΑΓΟΡ, που αφού νίκησε τον Ίκαρο στην πρεμιέρα, πέρασε αλώβητος από τη Ρόδο, για να χάσει στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ.

Βάλτε και τον Παναθηναϊκό στο… μίξερ της σκέψης, ο οποίος ξεκίνησε με δύο ήττες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, δίνοντας τροφή στα… σαλιγκάρια και στο… καπάκι έσπασε τα κοντέρ και τα ρεκόρ, σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Τί δείχνουν όλα αυτά; Οι ομάδες είναι ασταθείς και στις εμφανίσεις και στα αποτελέσματά τους. Κάτι απολύτως λογικό, αφού είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της χρονιάς και απολύτως… καλοδεχούμενο, καθώς δημιουργεί συνθήκες δημιουργίας εκπλήξεων, αμφιβολίας ως προς το φαβορί κάθε συνάντησης.

Η ψαλίδα έχει κλείσει, ακόμα κι αν οι δύο “αιώνιοι” ξεχωρίζουν. Το πρωτάθλημα δεν έχει δύο αλλά 14 ομάδες. Κι όσο υπάρχει ρευστότητα στα αποτελέσματα, όσο “σπάνε” έδρες, τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον, τόσο πιο αμφίρροπες θα είναι οι αναμετρήσεις, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η πρόβλεψη.

Πρόδηλο είναι πως στο διάβα του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν ζώνες και οι ομάδες θα καταταγούν, είτε σε αυτή για την πρώτη τετράδα, είτε σε αυτή για τους οκτώ, είτε στη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν περιμένει κανείς ότι ο Ηλυσιακός (για παράδειγμα) θα διεκδικήσει πρωτάθλημα, ή θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό ο Πανιώνιος (για παράδειγμα).

Το πρωτάθλημά μας είναι εξόχως ενδιαφέρον. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έχει κάλυψη από δύο κανάλια, ένα συνδρομητικό κι ένα “ελεύθερο“, έχει ομάδες με τακτοποιημένα -σε σχέση με το παρελθόν- οικονομικά, έχει χορηγούς (χωρίς να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο, ούτε κατά προσέγγιση), έχει αρχές, έχει κόσμο στις εξέδρες, έχει τηλεθέαση.

Δεν είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά είναι εκ των καλυτέρων, είναι ποιοτικό, είναι ισορροπημένο, είναι ένα πρωτάθλημα που αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί του. Κι αυτό δεν μπορεί να μην πιστωθεί και στους παράγοντες, τόσο του ΕΣΑΚΕ, όσο και των ΚΑΕ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών.

Αν δεν είσαι καθ’ έξιν καταστροφολόγος και γκρινιάρης, αν δεν είσαι μεμψίμοιρος, αν δεν έχεις παρωπίδες, δεν μπορεί παρά να βλέπεις πως για την ώρα πάμε πάρα πολύ καλά.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…