Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – ΠΑΟ 55-45

Ολυμπιακός – ΠΑΟ 55-45

sloukas

sloukas-xeria

Ο Σλούκας ήταν έτοιμος!…
Σ’ ένα ματς όπου ήταν εμφανές ότι οι δύο αντίπαλοι εμφανίστηκαν (λογικότατα) απόλυτα ανέτοιμοι, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο παίκτης που έγειρε την πλάστιγγα, πετυχαίνοντας εννέα πόντους στα τελευταία 12 λεπτά και οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη με 55-45.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε παίκτες που η απόδοσή τους να κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να γίνει ένας αγώνας που μάλλον θα ξεχάσουμε γρήγορα, όσον αφορά στο προσφερόμενο θέαμα.

Σε ένα άδειο και ψυχρό γήπεδο, κανείς δεν βρήκε ρυθμό, κανείς δεν έδειξε καλά στοιχεία (το σκορ “μιλά” από μόνο του), αλλά ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πιο εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6μ75, γεγονός που τους επέτρεψε να ξεφύγουν από την ασφυκτική άμυνα των “πράσινων“. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι ο Λοτζέσκι, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος πέτυχε το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας το 14-13.

Λίγο νωρίτερα ο Φώτσης είχε δώσει με τρίποντο αέρα τεσσάρων πόντων στους φιλοξενούμενους (9-13), για να ακολουθήσει σερί 10-1 από την παρέα του Μπαρτζώκα (22-14).

Μέχρι εκείνο το σημείο η στατιστική του Ολυμπιακού κατέγραφε 5/10 τρίποντα, αλλά μετά αποσυνδέθηκαν από το καλάθι (ακολούθησαν τέσσερα άστοχα τρίποντα).

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, έχοντας επιθετική έκφραση κυρίως από Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη, απάντησαν με 9-0 (22-23), φέρνοντας ξανά σε ισορροπία το ματς, που ολοκληρώθηκε ως προς το πρώτο μισό με διαφορά ενός σουτ (29-27).

Ο Σπανούλης είχε μόλις δύο πόντους κι αυτούς σε αιφνιδιασμό, ενώ ο Λοτζέσκι ήταν αιχμή του δόρατος, τη στιγμή που ο Πέτγουεϊ, ο Σίμονς και ο Μπέγκιτς ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη Διαμαντίδης και Μαυροκεφαλίδης -όπως προαναφέραμε- σημείωσαν τους 15 από τους 27 πόντους, με τους υπόλοιπους να μοιράζονται σε παίκτες που είχαν έως τρεις πόντους στο ενεργητικό τους.

Η ισορροπία στο σκορ προήρθε από μοιρασμένες ασίστ (3 εκατέρωθεν) και λάθη (6 για κάθε ομάδα), ενώ τα 12/35 σουτ εντός πεδιάς του Παναθηναϊκού και τα 9/29 του Ολυμπιακού καταδεικνύουν το γεγονός πως βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου και οι ομάδες είναι ανέτοιμες.

Ο Πρίντεζης ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ξεκίνησε με επτά προσωπικούς πόντους, τη στιγμή που για τον Παναθηναϊκό ο Λάσμε φορτώθηκε με τρίτο φάουλ και πήγε τη διαφορά στο +5 (36-31).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης χρεώθηκε με τεχνική ποινή, αλλά ο Σπανούλης αστόχησε και στις δύο βολές. Ο Λοτζέσκι, όμως, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε ισχυρό προβάδισμα στους “κόκκινους” (40-31), για να απαντήσει άμεσα με τρίποντο ο Μπράμος (40-34) και να κλείσει η περίοδος με τη διαφορά στο +8, χάρη σε δύο καλάθια του Σλούκα (και 2/2 βολές του Διαμαντίδη).

Στο τελευταίο μέρος του έργου τίποτα δεν διαφοροποιήθηκε στο σκηνικό. Ο Σλούκας ήταν αυτός που πέτυχε τους καθοριστικούς πόντους και με τρίποντο πήγε τη δαιφορά στο +8 (51-43). Την ώρα που η άμμος στην κλεψύδρα άδειαζε, ο Πέτγουεϊ πέτυχε το τρίποντο που σήμανε το τέλος του ενδιαφέροντος ως προς τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μάντζαρης 7 (2), Σλούκας 9 (1), Σπανούλης 2, Λοτζέσκι 14 (1), Πρίντεζης 12 (2), Ντάνστον 3, Περπέρογλου 3 (1), Πέτγουεϊ 3 (1), Σίμονς 2, Μπέγκιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 16 (2), Κάρι 2, Ματσιούλις, Γκιστ, Λάσμε 2, Παππάς 6, Μπράμος 3 (1), Φώτσης 5 (1), Μπατίστ 2, Ούκιτς 1, Μαυροκεφαλίδης 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…