Οι κορυφαίοι!

saras zalgiris

saras_zalgiris

Ναβάρο, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους δηλαδή οι παλιοσειρές της Ευρωλίγκα, αλλά και Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπουρούσης είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν σημαντικά “όρια” σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Στους σκόρερ ο Μπατίστ θέλει άλλους 43 για να ξεπεράσει τον Βούιτσιτς και να ανέβει στην 4η θέση και 123 για να ξεπεράσει και τον Γιάκα Λάκοβιτς, ενώ στο τέλος της σεζόν και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους θα μπει στην πρώτη 5αδα.

Στις συμμετοχές ο Ναβάρο αν η Μπαρτσελόνα φτάσει και στη 2η φάση θα γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών αφού υπολείπεται 18 αγώνων του πρώτου Θοδωρή Παπαλουκά, ενώ ο Μπατίστ βάζει πλώρη για την πρώτη 5αδα.

Στους ριμπάουντερ ο Μάικ Μπατίστ βρίσκεται 201 “σκουπίδια” πίσω από τον πρώτο Μιρσάντ Τουρκτσάν. Αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός παίξει και στη 2η φάση (σύνολο 24 ματς) ο Μπατίστ “χρειάζεται” σχεδόν 8 ριμπάουντ ανά αγώνα για να τον ξεπεράσει. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Τα 1.000 ριμπάουντ “κυνηγάει” ο Γκονλούμ αλλά και ο Μπουρούσης, που βάζουν πλώρη για την πρώτη 5αδα.

Στους πασέρ ο Διαμαντίδης βρίσκεται 169 ασίστ πίσω από τον 1ο Παπαλουκά, δηλαδή χρειάζεται περίπου 7 ασίστ ανά αγώνα για να τον ξεπεράσει φέτος, ενώ ο Σάρας Γιασικεβίτσιουςκυνηγάει” στην 3η θέση τον Πριχιόνι και ο Σπανούλης σύντομα θα ξεπεράσει τον JR Χόλντεν στην 5η θέση (θέλει μόλις 27 ασίστ).

Στα κλεψίματα ο Διαμαντίδης (1ος) δεν απειλείται, ενώ ο Ναβάρο θέλει 43 για να μπει στην πρώτη 5αδα. Στις τάπες ο πρωτοπόρος Φραν Βάσκεζ με δύο ακόμη θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία με 200 τάπες. Χριάπα και Μπέγκιτς θα ξεπεράσουν σύντομα Βούιτσιτς και Ζεβροσένκο και στοχεύουν πλέον στη 2η θέση, ενώ στη 10αδα θα μπει με 4 τάπες και ο Στεφάν Λάσμε (109) ξεπερνώντας τον Ντ’Ορ Φίσερ (112).

Τέλος στα τρίποντα ο Ναβάρο θέλει 38 για να φτάσει τα 500 (λιγότερο από δύο ανά αγώνα μέσα στη σεζόν), ο Γιασικεβίτσιους θέλει 4 για τα 300 και 44 για να μπει στην πρώτη πεντάδα.

pinakas2

pinakas3

pinakas4

pinakas5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Αυτή την Κούπα ποιος θα τη σηκώσει;

Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το χαρεί; Μπορεί να είναι άραγε μια γιορτή; Ποιος δε θα το ήθελε!…