Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λιέτουβος – Λαμποράλ 64-85

Λιέτουβος – Λαμποράλ 64-85

hodge palacios

hodge-palacios

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο τέταρτο δεκάλεπτο η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε εύκολα της Λιέτουβος Ρίτας στην καυτή Siemens Arena με σκορ 85-64 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν ο Αντρές Νοτσιόνι με 20 πόντους ενώ εξαιρετικοί στο ντεμπούτο τους στη διοργάνωση με τη φανέλα των Βάσκων ήταν ο Ριμάντας Καουκένας που πέτυχε 10 πόντους και ο Μίλκο Μπιέλιτσα που τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Πολύ δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ της Siemens Arena με τη Λαμποράλ Κούτσα όμως να καταφέρνει να ξεφεύγει στο σκορ στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και να προηγείται με 25-20. Ο Αντρές Νοτσιόνι οδηγούσε εκ του ασφαλούς τους Βάσκους με τη Λιέτουβος Ρίτας να προσπαθεί με τη βοήθεια του κόσμου της να μείνει κοντά στο σκορ πράγμα που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας πίσω στο σκορ μόλις με τέσσερις πόντους (41-45).

Στην επανάληψη οι παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα μπήκαν πιο δυνατά συντηρώντας ένα προβάδισμα που έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (54-62). Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο οι Βάσκοι ήταν απολαυστικοί. Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βόσνιο Μίλκο Μπιέλιτσα ο οποίος πήρε από το χεράκι τη Λαμποράλ Κούτσα στο τέλος, οι Ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και πήραν το μεγάλο διπλό με εμφατικό τρόπο.

Εντελώς αλλαγμένη σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή διοργάνωση και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Λιέτουβος Ρίτας – Λαμποράλ Κούτσα 64-85
Διαιτητές: 
Ρίζικ – Λάτισεβς – Τζαβόρ.
Τα δεκάλεπτα:20-25, 41-45, 54-62, 64-85.
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Μπάουερμαν): Τέπιτς 2, Μπαμπράουσκας 4, Παλάσιος 9 (9 ριμπ.), Σεϊμπούτις 2, Γλυνιαδάκης, Γκετσεβίτσιους 14 (4), Ορέλικ 5 (1), Λιντέκα 1, Κουκ 13 (3), Μπέντζιους 2, Γιέλοβατς 2, Σονκάιλα 10.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 20 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Βαν Όοστρουμ 1, Ντιόπ, Χοτζ 10, Πλάις 9 (8 ριμπ.), Γέλινεκ 10 (2), Καουκένας 10, Μπέλιτσα 16 (2), Μαϊνόλντι 10 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…