Κεντρική Basket League Αγώνες ΚΑΟΔ – Άρης 58-66

ΚΑΟΔ – Άρης 58-66

vezenkof bochoridis

vezenkof-bochoridis

Με το δεξί μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα του Άρη. Το αμιγώς ελληνικό συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, άλωσε το κλειστό “Δημήτριος Κραχτίδης”, επικρατώντας του ΚΑΟΔ με σκορ 66-58.

Κορυφαίοι για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος, που πέτυχε 15 πόντους και ο 23χρονος Νίκος Γκίκας, ο οποίος -στο ντεμπούτο του στην Α1– ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 3/4 τρίποντα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λίνος Χρυσικόπουλος, που πέτυχε 13 πόντους.

Ο Άρης ξεκίνησε με φόρα από την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο και προηγήθηκε γρήγορα με 5-0, έπειτα από καλάθι του Πελεκάνου και τρίποντο του Μποχωρίδη. Ο ΚΑΟΔ, όμως, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Βον αντέδρασε και έφτασε να είναι μπροστά στο σκορ με 18-17 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του ΚΑΟΔ μπήκαν με περισσότερη δύναμη στο ματς και προηγήθηκαν με σκορ 22-17. Ο Άρης, παίζοντας καλή άμυνα και με πρωταγωνιστές τους Μποχωρίδη και Πελεκάνο, προσπέρασε στο σκορ με 22-23, αναγκάζοντας τον προπονητή του ΚΑΟΔ να πάρει τάιμ άουτ.

Οι οδηγίες του Μάρκοβιτς φαίνεται πως έπιασαν τόπο και, με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση, ο ΚΑΟΔ πέρασε μπροστά στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο με διαφορά πέντε πόντων (33-28).

Τελείως διαφορετικό πρόσωπο για τον Άρη στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα, που βραχυκύκλωσε τον ΚΑΟΔ, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 36-42 .

Γι’ άλλη μια φορά ο Νέναντ Μάρκοβιτς υποχρεώθηκε να φωνάξει κοντά του τους παίκτες της Δράμας και οι οδηγίες του αφύπνισαν τους “πράσινους“, οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 45-44, έπειτα από καλάθι του Πολκ, για να κλείσει η τρίτη περίοδος με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με διαφορά ενός τριπόντου (45-48).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι “κιτρινόμαυροι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησαν  διαφορά που κυμαινόταν από 6-8 πόντους. Ο ΚΑΟΔ προσπάθησε στο τέλος να κάνει την αντεπίθεση, όμως ένα τρίποντο – μαχαιριά του κορυφαίου Μιχάλη Πελεκάνου ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα, σφράγισε το μεγάλο “διπλό” του Άρη.

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Αφεντουλίδης – Γεωργιάδης.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-28, 45-48, 58-66.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σφαλτσάκης 3, Τσόβιτς 6, Τζόουνς 2, Πολκ 8, Βον 8, Μάρκοβιτς 5, Σπυριδωνίδης 4, Μπάβτσιτς 7, Ζάρας 2, Μπένας, Χρυσικόπουλος 13 (1), Κολόβης.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9 (7ριμπ.,1τρ.), Βεζένκοφ 7 (1), Πελεκάνος 15 (3), Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 5, Σαρικόπουλος, Μούρτος 7 (1), Τσακαλέρης 10, Αθηναίου, Γκίκας 11 (3), Πουλιανίτης, Λαρεντζάκης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…