Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Νίκησε με… πειράματα

Νίκησε με… πειράματα

panathinaikos pagkos astana

panathinaikos-pagkos-astana

Με το δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” που διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά το Ρέθυμνο. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος επικράτησαν της Λουκόιλ Ακαντέμικ με 83-74 στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας δείχνοντας, όμως, πως χρειάζονται πολλή δουλειά για να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.

Πολλά χρήσιμα συμπεράσματα από την αγωνιστική κατάσταση και το βαθμό ετοιμότητας έβγαλε σήμερα ο Αργύρης Πεδουλάκης, μετά το τέλος του φιλικού του Παναθηναϊκού με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ. Οι “πράσινοι” -εν αντιθέσει με όσα έδειξαν κόντρα στην Αστάνα– παρουσιάστηκαν αρκετά κακοί στο αμυντικό κομμάτι (για τρία δεκάλεπτα) με αποτέλεσμα να δώσουν τη δυνατότητα τους Βούλγαρους να σκοράρουν με άνεση σε αρκετές περιπτώσεις.

Το τελικό σκορ, όπως λέμε από την αρχή της προετοιμασίας, είναι το τελευταίο που απασχολεί τον προπονητή του τριφυλλιού, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Ραμέλ Κάρι λόγω τραυματισμού.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι, πάντως, οι “πράσινοι” παρουσίασαν στο παρκέ ουκ ολίγες πειραματικές πεντάδες, οι οποίες περιελάμβαναν ακόμα και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς στη θέση του πόιντ γκαρντ. Ένα πείραμα που επαναλαμβάνει διαρκώς στα τελευταία παιχνίδια ο Αργύρης Πεδουλάκης, δείγμα του ότι προσανατολίζεται να χρησιμοποιεί το νεαρό γκαρντ/φόργουορντ ακόμα και στη θέση “1” με σκοπό να “αποφορτίζει” τον Δημήτρη Διαμαντίδη από την πίεση της αντίπαλης άμυνας.

Αγωνιστικά, τώρα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στις πρώτες τρεις περιόδους, με το τριφύλλι να “πατάει το γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο, οπότε και “έχτισε” μία διψήφια διαφορά που δεν ανατράπηκε από τους Βούλγαρους, οι οποίοι σε εκείνο το σημείο έδειξαν να μένουν από δυνάμεις.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-37, 59-57, 83-74.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 2, Μπράμος 9(3), Μπατίστ, Φώτσης 11(3), Αποστολίδης 1, Λάσμε 12, Ματσιούλις 5(1), Διαμαντίδης 16(3), Γκιστ 4, Παππάς 23 (2).
ΛΟΥΚΟΪΛ (Κόστιτς): Ουάιτ 15 (2), Βεργίνης 1, Τάκερ 14 (2), Κόλεφ, Μίνκοφ 4, Αβράμοφ 20 (3), Μαρτσίνκοβιτς, Γκεοργκίεφ 16 (2), Ατσάρα 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…