Κεντρική Διεθνή Η πρόκριση έφερε… Σονγκάιλα

Η πρόκριση έφερε… Σονγκάιλα

darius songaila

darius-songaila

Από ότι φαίνεται η πρόκριση της Λιέτουβος Ρίτας στους ομίλους της Ευρωλίγκα μέσω των προκριματικών άνοιξε την… όρεξη των διοικούντων τον σύλλογο που αποφάσισαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ.

Ο Ντάριους Σονγκάιλα (35, 2,06) είναι και επίσημα παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας για τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα του λιθουανικού συλλόγου. Ο 35χρονος πλέον άσος με τη μεγάλη καριέρα στο NBA αφήνει πίσω τη… ξενιτιά και επιστρέφει στην πατρίδα του προκειμένου να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Η Λιέτουβος Ρίτας η οποία θα αντιμετωπίσει στο Βίλνιους τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης “δυναμώνει” αρκετά κοντά στο καλάθι με την προσθήκη του έμπειρου φόργουορντ/σέντερ. Μπορεί να βρίσκεται στη “δύση” της καριέρας του εντούτοις και πάλι δύναται να προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Θυμίζουμε πως η λιθουανική ομάδα έχει έντονο “άρωμα” από… Ελλάδα, καθώς εκεί αγωνίζονται, πέρα από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις, ο Μιλένκο Τέπιτς και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Όσον αφορά στον Σονγκάιλα, ο Λιθουανός την περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ντόνετσκ όπου έδωσε το “παρών” σε 35 αγώνες για το πρωτάθλημα Ουκρανίας με μέσο όρο 15,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ. Επιπλέον συμμετείχε σε 6 ματς για το Γιούροκαπ με μέσο όρο 13,8 πόντους και 5,3 ριμπάουντ αλλά και σε 19 αγώνες για τη βαλτική λίγκα με μέσο όρο 16,7 πόντους και 6,5 ριμπάουντ.

Πάντως ο Σονγκάιλα έγινε γνωστός για την πολυετή θητεία του στο NBA (2003-2011). Σακραμέντο Κινγκς, Σικάγο Μπουλς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Νιου Όρλεαν Χόρνετς και Φιλαδέλφεια Σίξερς ήταν οι ομάδες από τις οποίες πέρασε και αγωνίστηκε συνολικά σε 495 ματς με μέσο όρο 6,9 πόντους και 3,4 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…