Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η “Ένωση” στο Λύρειο Ίδρυμα

Η “Ένωση” στο Λύρειο Ίδρυμα

ziagkos ntikoudis

ziagkos-ntikoudis

Ολοκλήρωσε επιτυχώς την αγωνιστική της υποχρέωση στο Μαρούσι η ΑΕΚ. Κατόπιν, αντιπροσωπεία της -προεξαρχόντων των Βαγγέλη Ζιάγκου, Δήμου Ντικούδη– ετοιμάζεται για μια πρωτοβουλία με ιερό σκοπό, προς το Μάτι Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, οι “κιτρινόμαυροι’ θα επισκεφθούν σήμερα το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα “Οι Άγιοι Ανάργυροι – Ορθόδοξο Χωριό”, όπου φιλοξενούνται απροστάτευτα παιδιά.

Αναλυτικά, το ιστορικό του Ιδρύματος, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του:

“Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα “Οι Άγιοι Ανάργυροι” “Ορθόδοξο Χωριό” ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού ΜΑΡΚΟΥ ΛΥΡΑ. Η Ιδρυτική Πράξη και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Ιδρύματος έχουν νομιμοποιηθεί με Υπουργική Απόφαση.

Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά, σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Πεντέλης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Από το μέσα της δεκαετίας του ’70 μετεγκαταστάθηκε στη σημερινή του θέση.

Την ευθύνη λειτουργίας του Ιδρύματος έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος. Το Ίδρυμα ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, συγκροτούμενο από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Αττικής ως Προέδρου, της εκάστοτε Ηγουμένης της Ιεράς Μονής ως Αντιπροέδρου, 2 μοναχών και 3 λαϊκών ανδρών και γυναικών.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…