Κεντρική Basket League Αγώνες Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 57-78

Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 57-78

ilisiakos olympiacos jumpball

ilisiakos-olympiacos-jumpball

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Ολυμπιακός έθεσε από το πρώτο δεκάλεπτο τις βάσεις για να φτάσει εντέλει σε μια άνετη εκτός έδρας επικράτηση επί του Ηλυσιακού (57-78), ακόμα κι αν σε κάποιες στιγμές έδειξε εκείνη τη νωθρότητα που επέτρεψε στους γηπεδούχους να αντιδράσουν και να δείξουν απειλητικές τάσεις. Είναι, όμως, τέτοια η διαφορά ποιότητας, που δεν μπορούσαν να έρθουν τα πάνω κάτω.

Η παρέα του Δημήτρη Λιόγα ξεκίνησε με πέντε αναπάντητους πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο ξεκίνημα. Το 7-2 έγινε 7-16 και η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 12-23 και την εικόνα να παραπέμπει σε πρόωρο τέλος αγώνα. Μόνο που για να ολοκληρωθεί η… γιορτή, πρέπει να τραγουδήσει η χοντρή (κατά τη ρήση του Στηβ Γιατζόγλου).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έψαξε βαθιά στο ρόστερ κι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ΚατσίβεληΠαπαπέτρουΑγραβάνη, οι οποίοι δεν τον δικαίωσαν. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη δεύτερη περίοδο με 0/7 δίποντα κι έδωσε… δικαιώματα, παρότι η διαφορά κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα (25-36).

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν η στατιστική έγραφε 2-12 ασίστ, διαφορά που είχε δημιουργηθεί στην πρώτη περίοδο.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 34-40. Ο Λοτζέσκι, εξαιρετικός στην επίθεση, με συμμετοχή στον τομέα των ριμπάουντ, υπέπεσε γρήγορα σε τρία φάουλ κι αυτό είναι ένα καμπανάκι για τον Μπαρτζώκα, όχι για το συγκεκριμένο ματς, αλλά για τη συνέχεια.

Οι “ερυθρόλευκοι” αφυπνίστηκαν, ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (35-45), για να αντιδράσει -για τελευταία φορά- ο Ηλυσιακός (40-45), έχοντας σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Νίκο Χατζή.

Η τέταρτη περίοδος δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού από τη μια ο Λιόγας ξέμενε από λύσεις και ανάσες, από την άλλη ο Μπαρτζώκας είχε πολλούς παίκτες με ενέργεια στην άμυνα και προσφορά στην επίθεση.

Διαιτητές: Μπήτης – Καλδίρης – Τσώνος.
Τα δεκάλεπτα: 12-23, 25-36, 44-51, 57-78.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 6, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 3 (1), Σμιθ 6 (1), Χατζής 16 (2), Δορκοφίκης 9 (1), Στέφενς 5, Βαβάτσικος, Ιωάννου, Τζουγκαράκης, Μποντζ 4 (9 ριμπ.), Άντερσον 8 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1), Λο 7 (1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 3 (1 τρίπ., 10 ασ.), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1), Σίμονς 9 (8 ριμπ.), Λοτζέσκι 21 (3 τρίπ., 8 ριμπ.), Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …