Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Γ. Αμερικάνος” το νέο κλειστό”!

“Γ. Αμερικάνος” το νέο κλειστό”!

kotsatos

kotsatos

Προφανέστατα, δεν επιθυμούμε να πιστωθούμε την πρόθεση του Κωνσταντίνου Κοτσάτου. Όμως, δικαιούμαστε να χαρούμε διότι η προσπάθεια που καταβάλλουμε, μήνες τώρα, από την εποχή που ο τεράστιος Γιώργος Αμερικάνος έδινε την άνιση μάχη ζωής με την τρισκατάρατη μοίρα του, βρίσκει ανταπόκριση.

Είχαμε γράψει κατ’ επανάληψη, ότι αποτελεί απαιτητή ανάγκη οι διοικούντες την Ερασιτεχνική όταν και εφόσον κτιστεί το νέο γήπεδο να το βαφτίσουν “Γιώργος Αμερικάνος”. Ιδού τι είπε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ ΤV:

“Δυστυχώς δεν τον έχω δει να παίζει, θεωρώ όμως ότι ο  Γιώργος Αμερικάνος ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία του μπάσκετ. Ο Γκάλης ήταν ο νεώτερος αναγεννητής, αλλά ο Αμερικάνος έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ, να έρθει στην ΑΕΚ και βεβαίως έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην χώρα μας. Έχουμε σκοπό του χρόνου κιόλας να διοργανώσουμε τουρνουά στην μνήμη του και θα ήθελα να ονομάσουμε το νέο μας κλειστό “Γεώργιος Αμερικάνος”. Δεν είναι δική μου η απόφαση αποκλειστικά, ελπίζω πως όταν θα έρθει η ώρα, θα προχωρήσουμε”.

Ποιο ενδέχεται να είναι το νέο κλειστό, αν δεν κτιστεί καινούριο; Το παλιό του Γαλατσίου, που είχε χρησιμοποιηθεί επί διοίκησης Φιλίππου-Γρανίτσα. Ο κ. Κοτσάτος δήλωσε: “Σε πρώτη φάση επιδίωξη είναι να βρούμε ένα ενιαίο γήπεδο για να καλύπτει τα ομαδικά σπορ της Ερασιτεχνικής ώστε του χρόνου να παίξουν εκεί. Το ανδρικό μπάσκετ, το γυναικείο μπάσκετ (αν έχουμε του χρόνου), το ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ, το ποδόσφαιρο σάλας και το χάντμπολ. Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα, τους φιλάθλους και τους χορηγούς.

Είμαστε σε αναζήτηση και θα τολμήσω να πω ότι διακαής μου πόθος είναι το κλειστό του Γαλατσίου εκεί όπου έπαιζε παλιά η ΑΕΚ στο μπάσκετ. Μάθαμε πρόσφατα ότι ένας διαγωνισμός που διενήργησε το δημόσιο για το συγκεκριμένο κλειστό με σκοπό να γίνει εμπορικό κέντρο δεν ευοδώθηκε. Έχουμε ξεκινήσει διαδικασία για να δούμε αν είναι εφικτό να πάρουμε το συγκεκριμένο γήπεδο.
Ελπίζουμε ότι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα έχουμε ευχάριστα νέα”.

Για τον στόχο της μπασκετικής ΑΕΚ: “Φέτος ο στόχος είναι μονόδρομος. Πρέπει με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο να ανέβει η ΑΕΚ στην Α1. Εν συνεχεία να πρωταγωνιστήσει, να κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και να διακριθεί στην Ευρώπη. Ελπίζω κατά την διάρκεια της θητείας μου και άλλα τμήματα να φέρουν τίτλους”.

Για την εκκαθάριση της ΚΑΕ:  “Δεν έχει νόημα να πέσει η ΑΕΚ στο μπάσκετ δύο κατηγορίες με τα χρέη να παραμένουν. Έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκαθάρισης της ΚΑΕ, όπως στην ΠΑΕ, και πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς”.

 

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…