Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Βράχος” η Μερίκα

“Βράχος” η Μερίκα

merika lirintzakis

merika-lirintzakis

Η Ευρωλίγκα (βλέπε ο Κώστας Ρήγας) ζήτησε από τον σύνδεσμο των Κριτών της Αθήνας να μειωθούν οι αξιολογημένοι για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Και για να ακριβολογούμε, ζήτησε από τον Παναθηναϊκό να πάρει από την πρόεδρο του ΣΚΚΑ τη λίστα και βάσει αυτής να… σχηματίζεται το ευρωπαϊκό τραπέζι στο ΟΑΚΑ.

Βεβαίως, η Τάνια Μερίκα δεν… μάσησε. Κράτησε εκ διαμέτρου αντίθετη στάση από τον πρόεδρο των Κριτών Πειραιά κι επέμεινε ότι και οι 40 είναι ικανοί να διαχειριστούν αγώνες της Ευρωλίγκας. Άλλωστε, πολλάκις ο Κώστας Ρήγας έχει εκφραστεί με εξόχως κολακευτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους.

Είναι πρόδηλο πως αν από τους 40 επιλεγούν 12, οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν (ενδεχομένως όχι όλοι), αφού κίνητρο για κάθε Κριτή είναι να παίζει έστω έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Άρα μια κίνηση χωρίς όφελος για την Ευρωλίγκα (δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πρόβλημα στο ΟΑΚΑ), θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στους εγχώριους αγώνες, γεγονός που ο Κώστας Ρήγας -με την εμπειρία που έχει- γνωρίζει. Γιατί ζήτησε, λοιπόν, κάτι τέτοιο από τον Παναθηναϊκό;

Κάποιοι λένε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί αντίδραση στο γεγονός ότι δεν κλήθηκε να διδάξει κι αντ’ αυτού προτιμήθηκε ο Κώστας Κορομηλάς. Άλλοι πάλι σχετίζουν αυτή την κίνηση με την περσινή του απόφαση να ορίσει ο Ολυμπιακός τους Κριτές στα παιχνίδια των πλέι οφ της Ευρωλίκας, με αντίπαλο την Αναντολού Εφές.

Όπως και να ‘χει, αρχικά τουλάχιστον, αυτή η δράση έπεσε στο κενό. Η Μερίκα αποδείχθηκε “βράχος” και για άλλη μια φορά υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των μελών του συνδέσμου της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…