Κεντρική Ασίστ Shadow “Αθάνατος” ο Αμερικάνος

“Αθάνατος” ο Αμερικάνος

amerikanos aspromavri

amerikanos-aspromavri

Στην αγκαλιά της αττικής γης κείται, εδώ και λίγη ώρα, ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στην προ Νίκου Γκάλη εποχή, και στην μετά Γκάλη για αρκετούς, ο Γιώργος Αμερικάνος. Ο “Παγκόσμιος“, ο “Πανουράνιος” (κατά τη νέα έκφραση του μεγάλου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη), πέρασε στην αιωνιότητα.

Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Κωνσταντίνου Κοτσάτου, και εκπροσώπων των παλαιμάχων της ΑΕΚ, και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, παίχτηκε στον Κόκκινο Μύλο η “τελευταία πράξη” ενός δράματος, που διήρκεσε τρία χρόνια.

Τραγικά πρόσωπα ήταν, αναμφισβήτητα, η σύζυγος του Γιώργου Αμερικάνου, Πέπη, και η κόρη τους, Χριστίνα, οι οποίες επί τρία χρόνια στάθηκαν στο πλευρό του τεράστιου συζύγου και πατέρα.

Στην πιο συγκλονιστική στιγμή, τη στιγμή της ταφής του Αμερικάνου, όλος ο κόσμος που βρέθηκε στο κοιμητήριο φώναξε “αθάνατος“. Ενώ οι εκπρόσωποι της Original 21 φώναξαν “Γιώργο ζεις, για πάντα ΑΕΚτζής“.

Παρόντες στο τελευταίο αντίο ήταν πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι της πολιτικής, ήτοι οι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, οι πρώην υφυπουργοί Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Λιάνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρώην υπουργός Τάσος Νεράντζης, ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας, η δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Έφη Αποστολάκη, οι πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, Νίκος Έξαρχος και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Κώστας Λουρόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…