Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θα ζήσουμε με το πρόβλημα”

“Θα ζήσουμε με το πρόβλημα”

pedoulakis forma

pedoulakis-forma

Στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μόσχα επιβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι (27/09) η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου για την συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά “Γκομέλσκι Καπ” που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι “πράσινοι” αναχώρησαν για τη ρωσική πρωτεύουσα δίχως τον Λουκά Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος συνεχίζει να κάνει θεραπείες, αλλά και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, που θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Λίγο πριν την αναχώρηση των “πρασίνων”, ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τα φιλικά τεστ επί ρωσικού εδάφους τονίζοντας πως είναι μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του να τεστάρει τις δυνάμεις της, πλην, όμως, δεν πρόκειται για πρόβα τζενεράλε εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων του τριφυλλιού.

“Δεν είναι πρόβα τζενεράλε για εμάς. Ο Παναθηναϊκός μαζεύτηκε πριν από τέσσερις ημέρες. Μας έλειπαν εφτά παίκτες από την προετοιμασίας μας. Τώρα πάμε να δώσουμε κάποια φιλικά που θα μας επιτρέψουν να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες που ήρθαν, όπως ο Ματσιούλις, αλλά και οι τραυματίες μας.

Θα πρέπει να κάνουμε κάποια τρικ για να καλύψουμε τις θέσεις που έχουμε πρόβλημα. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να λειτουργούμε με γεγονότα που μπορεί να μας συμβούν μέσα στην σεζόν. Υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση μέσα στην ομάδα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Θα πρέπει να λειτουργούμε σαν ένας. Είναι αλήθεια πως λόγω του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πολλές ομάδες θα είναι… πίσω”, δήλωσε αρχικά ο “Άρτζι“, και συνέχισε αναφερόμενος στον τραυματισμό του Ρόκο Λένι Ούκιτς και την κατάσταση της υγείας του Στεφάν Λάσμε:

“Ο Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς) αντιμετωπίζει έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Θα είναι σίγουρα πρόβλημα για εμάς. Είναι ένας παίκτης που είναι μαζί μας από πέρσι και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την άμυνά μας. Θα ζήσουμε και με αυτό το  πρόβλημα. Εδώ, όμως, θεωρώ ότι μπαίνει ένα θέμα, αναφορικά με το Ευρωμπάσκετ. Με ένα τουρνουά που διαρκεί 18 ημέρες και πρέπει να δώσεις 11 παιχνίδια.

Ο Λάσμε έκανε χθες για πρώτη φορά προπόνηση με αντίπαλο. Είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχει να παίξει τέσσερις μήνες. Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε χρόνο για να βρει ρυθμό. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Το πόδι του ήταν ακινητοποιημένο, αλλά θέλει προσοχή“.

“Έχουμε πολύ δρόμο”

Από την πλευρά του, ο Ραμέλ Κάρι τόνισε: “Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, μιας και έχουμε δουλειά μπροστά μας. Έχουμε παίκτες που είναι τραυματίες και ακόμα δεν είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε σημαντικές απουσίες. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουμε δείξει ότι είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήρθαν καλοί παίκτες στην ομάδα και σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα μόλις επιστρέψουν και οι τραυματίες. Βλέπουμε κάθε στιγμή ξεχωριστά. Προπόνηση-προπόνηση  και αγώνα-αγώνα. Θέλουμε να βλέπουμε μόνο τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας κάθε φορά”.

Τέλος, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς πρόσθεσε: “Είμαστε ακόμα στο στάδιο των φιλικών. Πάμε στην Ρωσία για να δώσουμε δύο δυνατά φιλικά κόντρα σε ομάδες Ευρωλίγκας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο από τους τρεις αντιπάλους μας θα είναι και στον όμιλό μας στην διοργάνωση και θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.  Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να ξεκινήσει επίσημα η σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Έχει μεγάλο ρόστερ. Οι τραυματισμοί και οι απουσίες κάθε χρόνο είναι στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα προβλήματα.

Τώρα έχουμε μπροστά μας δυνατά φιλικά στη Ρωσία, κάποια άλλα στην Αθήνα και μετά πάμε στο Ρέθυμνο. Έπειτα θα ξεκινήσουν τα επίσημα και θέλουμε τότε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…