Κεντρική Basket League Ευκαιρία για… συμπεράσματα

Ευκαιρία για… συμπεράσματα

bartzokas printezis

bartzokas-printezis-rixos

Στην Τουρκία βρίσκεται από χθες (23/09) το πρωί ο Ολυμπιακός προκειμένου για την παρουσία του στο τουρνουά “Rixos Cup” που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη από 24 έως 27/09. Οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν, έτσι, την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα καθώς θα βρουν απέναντί τους τις Μπουντιβέλνικ (24/09, 20:15), Αναντολού Εφές (26/09, 18:00) και μία εκ των Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας ή Ζαλγκίρις (27/09).

Το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου για το “Rixos Cup” έδωσαν από πλευράς των Πειραιωτών οι Γιώργος Μπαρτζώκας. Πρώτος πήρε, πάντως, τον λόγο ο ο εκτελεστικός διευθυντής των Rixos Hotels, Βασάκ Ερέλ, ο οποίος είπε: “Το Rixos Cup άρχισε στην Αντάλια και αμέσως οι φίλοι του μπάσκετ το αγκάλιασαν. Ελπίζουμε πως φέτος θα έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι. Το Rixos Cup έχει, μέχρι στιγμής, φιλοξενήσει, 350 παίκτες από 24 ομάδες και 14 χώρες. Το φετινό Rixos Cup θα μεταδοθεί μάλιστα live από το NTV Sport, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς”.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: “Για εμάς θα είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το τουρνουά. Θα έχουμε μαζί μας κάποιους από τους διεθνείς που έλειπαν στην προετοιμασία. Στην ομάδα υπάρχουν εφτά νέοι παίκτες και αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν για να αποκτήσουμε χημεία και να δούμε πως λειτουργούμε όλοι μαζί”, με τον Γιώργο Πρίντεζη να προσθέτει αναφορικά με τη σημασία του τουρνουά για τους Πρωταθλητές Ευρώπης:

“Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μάς πιέζει. Αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν πολύ για να αποκτήσουμε χημεία και να δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα. Επίσης θα αποτελέσουν οδηγό για την φιλοσοφία που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον”.

Άπαντες θα έχουν κέρδη…

Ο προπονητής της Μπουντιβέλνικ, Άιναρς Μπαγκάτσκιτς, δήλωσε: “Αυτά τα φιλικά θα λειτουργήσουν ως δυνατές προπονήσεις για εμάς ενόψει του ουκρανικού Κυπέλλου το οποίο αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα”, με τον Ρίκι Μινάρντ, να υποστηρίζει πως “είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα για εμένα να επιστρέφω στην Κωνσταντινούπολη και να ζήσω μια εβδομάδα γεμάτη μπάσκετ”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Οκτάι Μαχμούτι, με τον τεχνικό της Αναντολού Εφές να δηλώνει: “Το τουρνουά είναι γεμάτο ομάδες με εξαιρετική ποιότητα και τα παιχνίδια αναμένεται να είναι αρκετά διασκεδαστικά για τους φιλάθλους. Θα είναι μια ευκαιρία για τους δικούς μας παίκτες να αποκτήσουν χημεία, εμπειρίες και να περάσουν ένα δυνατό τεστ πριν την έναρξη της σεζόν”.

Ο πόιντ γκαρντ των Τούρκων, Ζόραν Πλάνινιτς, τόνισε: “Έχουμε δουλέψει αρκετά έως τώρα και περιμένω να βγάλουμε τα όσα έχουμε δουλέψει στο παρκέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στο Rixos Cup που είναι γεμάτο ποιοτικές ομάδες”.

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είπε: “Είναι η πρώτη φορά που θα έχω μια τόσο νεανική ομάδα. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς και μας λείπουν εννιά παίκτες. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που θα μπω στη διαδικασία των φιλικών χωρίς ουσιαστικά να έχουμε κάνει καθόλου προετοιμασία”.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε, Ομέρ Ονάν, συμφώνησε με τον προπονητή του πως οι Τούρκοι είναι μια νέα ομάδα, αλλά υποστήριξε πως η τουρκική ομάδα θα έχει μια καλή σεζόν: “Θεωρώ πως παρά το γεγονός πως στην ομάδα βρίσκονται πολλοί νέοι παίκτες, θα τα πάμε καλά”.

Τέλος, ο κόουτς της Μπεσίκτας, Αχμέτ Καντεμίρ, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το τουρνουά θα έχει πολλές ομάδες από την Ευρωλίγκα: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ομάδες του κορυφαίου επιπέδου, ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά και του Eurocup. Είμαστε μια νεανική ομάδα, γεμάτη ενέργεια και θεωρώ πως είμαστε αρκετά έτοιμοι, σε σχέση με άλλες ομάδες, για τα παιχνίδια αυτά. Καλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ να βρεθούν στη Beşiktaş Integral Arena να δουν αυτά τα υπέροχα ματς”.

Το πρόγραμμα του τουρνουά για τον Ολυμπιακό:

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου
(20:15) Ολυμπιακός – Μπουντιβέλνικ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου
(18:00) Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 18:00

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε/Μπεσίκτας/Ζαλγκίρις Κάουνας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…