Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Είμαστε για τα δύσκολα”

“Είμαστε για τα δύσκολα”

basketa4

Μπαίνει στην ένατη σεζόν του στην ομάδα του ΒΑΟΛ. Φέτος όμως η χρονιά αυτή θα είναι ξεχωριστή, καθώς μετά την σεζόν 2006-07 ο ΒΑΟΛ επιστρέφει στην εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Ο Παντελής Βούλικας είδε τους κόπους της περσινής σεζόν να μην πηγαίνουν στράφι και την ομάδα να ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική.

Στο περιθώριο αυτό, ο Χιώτης τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή της ομάδας στην Γ’ Εθνική, για το ρόστερ, ενώ αξιολόγησε και τον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Βούλικα στο sepk.gr:

Για την άνοδο της ομάδας του ΒΑΟΛ στην Γ’ Εθνική: “Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε παρότι είχαμε καλό ρόστερ, καθώς γνωρίζαμε ότι ο Ιπποκράτης Κω είναι πολύ δυνατός. Είμαστε μία ομάδα που γνωρίζει καλά την διαδικασία των μπαράζ οπότε είχαμε το αβαντάζ σε αυτή τη διαδικασία. Όπως φάνηκε, όμως τα δύσκολα δεν ήταν στα μπαράζ αλλά μετά που ανεβήκαμε. Έχουν αλλάξει πολύ τα οικονομικά δεδομένα όλων και κατ’ επέκταση της ομάδας με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα περιορισμένο μπάτζετ. Θα προσπαθήσουμε κυρίως να αναδείξουμε 2-3 νέους παίκτες που προέρχονται από τα φυτώρια του νησιού. Η επιστροφή στην κατηγορία είναι υπό δύσκολες συνθήκες, όμως η διοίκηση, εγώ και οι παίκτες θα παλέψουμε για την παραμονή. Εγώ είμαι κομμάτι της ομάδας μιας και την θεωρώ σπίτι μου μετά από εννιά χρόνια συνεργασίας”.

Αναφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας λέγοντας: “Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί έπρεπε να βρούμε τρεις ποιοτικούς παίκτες σε θέσεις κλειδιά με σφικτά όμως οικονομικά κριτήρια. Εμείς για να παίζουμε πρέπει να πληρώνουμε ακριβές μετακινήσεις κάτι που καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο κομμάτι του μπάτζετ. Εκτός από τους τρεις ποιοτικούς θα στηριχτούμε στους εδώ και χρόνια στυλοβάτες της ομάδας (Χατζηλάμπρου και Καλυμάνας), ενώ από πίσω θα έρχονται οι νεαροί παίκτες, οι οποίοι πρέπει αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Με τόσο δύσκολες συνθήκες δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες να παίξουν στις εθνικές κατηγορίες αν και θεωρώ ότι θα πάμε για να μείνουμε.

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όπως και τις προηγούμενες φορές θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις παρότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμασταν ιδιαίτερα τυχεροί πέφτοντας στις λεπτομέρειες και τις ισοβαθμίες. Είμαστε για τα δύσκολα και θέλουμε να αναδείξουμε το χιώτικο μπάσκετ όπως κάναμε και τις δύο τελευταίες φορές που βρεθήκαμε στις εθνικές κατηγορίες”

Κλείνοντας, αξιολόγησε και το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και πιο συγκεκριμένα τον 2ο όμιλο: “Είναι ένας δύσκολος όμιλος με πολλές και καλές αθηναϊκές ομάδες αλλά και με τέσσερις επαρχιακές. Κάποιες από αυτές θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την άνοδο. Για εμάς τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως θα παλέψουμε για να κερδίσουμε την σωτηρία μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…