Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Δοκίμασε και… δοκιμάστηκε

Δοκίμασε και… δοκιμάστηκε

pappas gomelsky

pappas-gomelsky

Στα φιλικά το τελικό σκορ είναι το έλασσον που απασχολεί τους προπονητές των ομάδων, αφού πάνω απ όλα είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες. Κι αν το τελικό 72-49 με το οποίο ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φαντάζει “βαρύ“, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι “πράσινοι” μπορεί να μην είχαν καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά το γεγονός πως βρίσκονται μαζί (με την υπάρχουσα μορφή) για μερικές ημέρες (σ.σ.: θυμίζουμε πως οι Αντώνης Φώτσης, Μάικ Μπράμος, Γιόνας Ματσιούλις και Στεφάν Λάσμε μπήκαν καθυστερημένα στην προετοιμασία για διαφορετικούς λόγους) επεξηγεί πλήρως τους λόγους για τους οποίους οι συνεργασίες στην επίθεση πήραν βαθμό κάτω από τη βάση.

Πέραν τούτου, όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης δοκίμασε ουκ ολίγα πράγματα καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δυναμικότητα του αντιπάλου με σκοπό να τεστάρει την αντίδραση της ομάδας του κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εντός παρκέ με αρκετά… ασυνήθιστα σχήματα, όπως αυτό που χρησιμοποίησε για αρκετά μεγάλο διάστημα στη δεύτερα περίοδο ο προπονητής των “πρασίνων”, με τους Αντώνη Φώτση και Τζέιμς Γκιστ στη φροντ λάιν. Ή αυτό με τον Γιόνας Ματσιούλις στη θέση “2” και τον Τζέιμς Γκιστ στο “3”.

Εν πάσει περιπτώσει, οι νταμπλούχοι Ελλάδος έδειξαν πως είναι αρκετά πίσω στο θέμα των αυτοματισμών (φυσιολογικό), αλλά στο πίσω μέρος του παρκέ παρουσίασαν (για κάτι περισσότερο από 25’) εξίσου… στυβαρό πρόσωπο με αυτό της περσινής σεζόν.

Στα… αξιοσημείωτα της αναμέτρησης (πέραν της παρουσίας των “πράσινων” διεθνών) ήταν το γεγονός πως ο Στεφάν Λάσμε πήρε αρκετό χρόνο –τηρουμένων των αναλογιών- από τον Αργύρη Πεδουλάκη δείχνοντας, πάντως, σαφώς επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι για περίπου δεκαπέντε λεπτά, οπότε και προηγήθηκε με εφτά πόντους (14-21) μετά από συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Αντώνη Φώτση. Η συνέχεια, όμως, ανήκε εξολοκλήρου στους Μοσχοβίτες, οι οποίοι “πάτησαν το γκάζι” και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση κατάφεραν σιγά σιγά να “χτίσουν” κάποιες σημαντικές διαφορές.

Όπως αυτή του 35ου λεπτού, οπότε η ψαλίδα του σκορ άνοιξε στο +20 (65-45) για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία, εν τέλει, έφτασε στην τελική επικράτηση με 72-49, με τον Τζέρεμι Πάργκο να “υπογράφει” το τελικό σκορ με σουτ λίγα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Έτσι, οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν αύριο το μεσημέρι (29/09, 16:00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον μικρό τελικό του “Γκομέλσκι Καπ“.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 31-28, 52-35, 72-49.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Μίτσοφ 9 (1), Φριτζόν 6, Πάργκο 10, Τζάκσον 6, Κρστιτς 9, Ουίμς 10 (2), Βορόνοφ, Σουκχόφτσοφ, Κάουν 12, Κριάπα 5 (1), Ζαβάτσκας, Χάινς 5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (1), Κάρι 3 (1), Μπατίστ 7, Φώτσης 11 (3), Λάσμε 4, Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 2, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 3 (1), Ματσιούλις 2, Σκορδίλης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…