Να η ευκαιρία!

pappas proti

pappas-proti

Το σοκ από τον τραυματισμό του Ρόκο Λένι Ούκιτς είναι (δεδομένα!) μεγάλο στον Παναθηναϊκό καθώς οι “πράσινοι” είναι αναγκασμένοι να πορευτούν δίχως έναν παίκτη που λογάριαζαν ως βασικό πυλώνα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το πρόβλημα γίνεται, μάλιστα, ακόμα πιο έντονο από τη στιγμή που ο Κροάτης θα χάσει τόσο την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ, όπερ και σημαίνει το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων”, αλλά και αρκετές αγωνιστικές της Ευρωλίγκα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε στα “πιτς” από την αρχή της προετοιμασίας τον Στεφάν Λάσμε (εσχάτως ακολουθεί μέρος της προπόνησης των “πρασίνων”), αλλά και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος επέστρεψε άρον άρον από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με πρόβλημα τραυματισμού.

Επειδή, όμως, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αλλάξει, οι “πράσινοι” είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά και να βαδίσουν στο επόμενο διάστημα ζώντας με τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Μόσχα σήμερα το μεσημέρι.

Και μαζί με το “μαθαίνω να ζω με τα προβλήματα” έρχεται το “ψάχνω να βρω τη λύση“. Είτε πρόκειται για κάποια νέα μεταγραφή είτε πρόκειται για… πρόωρη αναβάθμιση των παικτών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Κι όπου “πρόωρη αναβάθμιση”, βάλ τε το όνομα του Νίκου Παππά!

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ αποτελεί ένα ταλέντο πάνω στο οποίο αποφάσισαν να επενδύσουν οι “πράσινοι” το φετινό καλοκαίρι υπογράφοντας μαζί του τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πρόδηλο είναι πως η μετάβαση από την “κυανέρυθρη” πραγματικότητα του Πανιωνίου στην “πράσινη” του Παναθηναϊκού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι, όμως, ούτε… αδύνατη αφού ο 23χρονος γκαρντ έχει την ευκαιρία να αποδείξει από (πολύ) νωρίς πως μπορεί να σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων και της πράσινης φανέλας.

Κι αν η σύγκριση του Ρόκο Λένι Ούκιτς με τον Νίκο Παππά μοιάζει εκ προοιμίου… ουτοπική (με βάση τα χιλιόμετρα που έχουν αμφότεροι στο κορυφαίο επίπεδο), η θέληση και η δυνατότητα του Έλληνα κόμπο γκαρντ να “μπει στα παπούτσια” του Κροάτη δεν είναι καθόλου ουτοπική. Τουναντίον…

Πλέον, όμως, όλα περνούν από τη θεωρία στην πράξη. Ήτοι στο παρκέ. Εκεί όπου ο Νίκος Παππάς καλείται να δείξει αν μπορεί να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για τον Παναθηναϊκό μια ώρα αρχύτερα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…