Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ελληνικές ταινίες. Γιατί μπορεί από τα γήπεδα του μπάσκετ να είμαι “Περαστικός“, με τον ελληνικό κινηματογράφο -τον παλιό καλό κινηματογράφο- έχω κόλλημα. Τέτοιες συμπτώσεις, όμως, δεν έβρισκες πουθενά. Ποιος σκηνοθέτης να σκεφτεί να γράψει τέτοιο έργο, να σπάσει τα ταμεία;
Πού να ήξερε η Αλίκη, όταν τραγουδούσε στις “Διπλοπενιές” τον “Λευτέρη“, πως μετά από δεκαετίες, θα είχαμε έναν άλλον Λευτέρη, στις δικές του διπλοπενιές. Όπου Λευτέρης, ο διαιτητής Λευτέρης Καλογερόπουλος, ο οποίος αποτελεί την πιο σίγουρη επένδυσή σας, αν -που δεν το προτείνω- αποφασίσετε να παίξετε στοίχημα.
Μην ψάχνετε αγώνες, μην ψάχνετε διαφορές. Την επόμενη φορά που θα παίξουν Φιλαθλητικός και Αγία Παρασκευή στην έδρα του πρώτου, στοιχηματίστε από νωρίς ότι διαιτητής θα είναι ο κ. Καλογερόπουλος κι έχετε πάει… ταμείο.
Πέρυσι, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τα καλύτερα σφυρίγματα των διαιτητών στο εν λόγω παιχνίδι. Το βίντεο έγινε σημείο αναφοράς από τον Κώστα Κορομηλά, για κραυγαλέα λάθη, που οι διαιτητές πρέπει να αποφεύγουν. Καλά μαντέψατε. Ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο Λευτέρης. Και για να μην τον αδικήσω, δεν ήταν αυτός από τον οποίο είχαν τα μεγαλύτερα παράπονα οι φιλοξενούμενοι.
Φέτος το ζευγάρι των ομάδων ξανασυναντήθηκε. Στον ίδιο χώρο. Διαιτητής (σύμπτωση – σύμπτωση) και πάλι ο Καλογερόπουλος. Πρώτος αυτή τη φορά. Οι φιλοξενούμενοι τον κατηγορούν ευθέως, ότι παράτυπα ξεκίνησε τον αγώνα, παρότι δεν υπήρχε γιατρός.
Τώρα πείτε μου, εσείς που δεν είσαστε “Περαστικοί“: Πόσο πιθανό είναι να παίξει ο ίδιος διαιτητής, δύο συνεχόμενες χρονιές, σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, στο ίδιο γήπεδο, το… ίδιο παιχνίδι και να έχουν παράπονα οι φιλοξενούμενοι; Αν δεν ήμουν “Περαστικός” κι από τα μαθηματικά, θα έβγαζα και στατιστική ανάλυση, αλλά αυτά είναι για τους άλλους.
Επειδή ως “Περαστικός” γυρίζω και μαθαίνω πράγματα, οι άνθρωποι της Αγίας Παρασκευής δεν θα αφήσουν την υπόθεση να ξεχαστεί. Για την ώρα δεν θα γράψω περισσότερα, αλλά ξέρετε πως σπάνια πέφτω έξω…