Μην στεναχωριέσαι Βαγγέλη Λιόλιο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε τι γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ.
Πλησιάζει η έναρξη των δύο Ειδικών Πρωταθλημάτων Ανόδου και θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στη χερσαία Ελλάδα. Έτσι για να μάθεις κ. Λιόλιο τι γίνεται στο μπάσκετ, που καμώνεσαι ότι διοικείς. Γιατί μπορεί φέτος να πηγαίνεις από πίτα σε… πίτα, αλλά έτσι δεν πάει μπροστά το άθλημα.
Στην ΕΣΚΑΣΕ είχαμε φέτος πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί πέρυσι -λόγω έλλειψης συμμετοχών (μόνο ο Άρης Θήβας έδειξε ενδιαφέρον)- δεν έγινε. Μην φανταστείτε ότι συνέβη κάτι τρομερό. Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν τέσσερις. Η πρωταθλήτρια ομάδα τού Απόλλωνα Χαλκίδας -με προπονήτρια την κ. Κοροβέση– έκανε αξιέπαινη προσπάθεια, συγκεντρώνοντας παλιές αθλήτριες, που μαζί με μερικές ταλαντούχες νέες κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αήττητες.
Αξιοπρόσεκτο ότι η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ο Άρης Θήβας -του εμβληματικού προπονητή της περιοχής κ. Γερμανού, με πολλές παρουσίες στο παρελθόν ακόμα και στην Α1 εθνική- στις μεταγραφές του χειμώνα παρεχώρησε στον Απόλλωνα Χαλκίδας την καλύτερή του παίκτρια την νεανίδα Κατσίνα. Θέλησε έτσι να ενισχύσει την Ένωση, με δυνατή ομάδα στο Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου.
Εννοείται ότι με αυτή τη μεταγραφή η ομάδα του Απόλλωνα Χαλκίδας δυναμώνει και στις νεανίδες, ενώ η Κατσίνα θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση και τα μόρια για τις σχολές.
Επίσης αξιοπρόσεκτο είναι ότι στον Άρη Θήβας μεταγράφηκε η παλαιά παίκτρια -με συμμετοχές και στις μικρές Εθνικές ομάδες- Βάσια Κανατσέλου.
Η τρίτη ομάδα ο Απόλλων Λειβαδιάς, με αρκετές νεανίδες και κορασίδες, έκανε φιλότιμη προσπάθεια, ενώ πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα της Καρύστου, που συμπλήρωσε τον όμιλο, καθότι έπρεπε να ξεπεράσει τον τεράστιο Γολγοθά των μεγάλων αποστάσεων.
Όσοι πιστοί προσέρχονται…
Να επισημάνουμε τα γνωστά προβλήματα -δεν αναφερόμαστε σε σας κ. Λιόλιο, εσείς έχετε σφαιρική άγνοια- μη τέλεσης αγώνων, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και οικονομικού κόστους. Έτσι οι 2/12 αγώνες (Λειβαδιά – Κάρυστος και Απόλλωνας Χαλκίδας – Λειβαδιά) δεν έγιναν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα βοήθησαν και αρκετές παλαίμαχες παίκτριες και αυτό από μια πλευρά είναι θετικό, γιατί δεν τις έχει χάσει ο χώρος.
Οι 3/5 νομούς της Ένωσης δεν κατέβασαν γυναικείες ομάδες στο πρωτάθλημα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα). Ευχή μας και μερικές άλλες ομάδες που καλλιεργούν τα μικρά τμήματα (Κάδμος, Ν. Αρτάκη, Βασιλικά, Αλιβέρι, Άμφισσα, Αιδηψός) να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά κι όχι μόνο να κρατήσουν, αλλά αν μπορούν να αυξήσουν τα κορίτσια τους.
Από την άλλη με λύπη μας βλέπουμε ότι οι προηγούμενες πρωταθλήτριες ομάδες (Πρωτέας Σχηματαρίου, Έσπερος Λαμίας, Αναγέννησή Λάμιας, Σύλλας Αιδηψού και βέβαια η τεράστια ΑΓΕ Χαλκίδας) δεν εμφανίστηκαν. Άρα κ. Λιόλιο και εδώ η κατάσταση δεν είναι καλή. Μεγάλη συρρίκνωση, μικρό ενδιαφέρον.
Η Ένωση (κ. Λιόλιο, κάθε χρόνο κόβει βασιλόπιτα, αλλά ξέχασα, τώρα έχεις προεκλογικό αγώνα και τους θυμήθηκες μετά από 2.5 χρόνια) δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν μπουν άνθρωποι που να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την περιοχή και το μπάσκετ. Η τωρινή διοίκηση Μελετίου δεν έχει πολλά να προσφέρει. Χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται να αναλάβουν την ΕΣΚΑΣΕ άνθρωποι με πάθος κι όραμα, αλλά και με σχέδιο και πλάνο.